in

POREČ: Klaviristica Rita Gulić osvojila prvu nagradu na Međunarodnom natjecanju “Mali Padovec”

Foto Umjetnička škola Poreč - Rita Gulić

Učenica Umjetničke škole Poreč Rita Gulić svojim je sjajnim nastupom osvojila 1. nagradu na Međunarodnom natjecanju učenika osnovnih glazbenih škola „Mladi Padovec“ koje organizira Glazbena škola u Novom Marofu. 16. veljače 2024. U dvorani Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“  odvijalo se natjecanje za disciplinu klavir podijeljeno u tri kategorije.

U VI. disciplini klavir natjecalo se ukupno 56 učenika osnovnih glazbenih škola iz Hrvatske i Slovenije. Umjetničku školu Poreč predstavljala je Rita Gulić, učenica 6. razreda klavira u klasi učiteljice Aleksandre Orbanić koja se natjecala u  III. kategoriji. Osvojila je I. nagradu i 2. mjesto s 95,67/100 bodova.

Foto Umjetnička škola Poreč - Rita Gulić
Foto Umjetnička škola Poreč – Rita Gulić

Ocjenjivački sud (disciplina: harmonika) činili su renomirani glazbenici i pedagozi redom: Davor Matačić – predsjednik, Danijel Oto i Tjaša Šulc Dejanović – članovi.

-Izuzetno smo ponosni na Ritin napredak, trud i ljubav prema glazbi i marljivost koju pokazuje u sviranju. Ritu je osobito lijepo slušati na svim njenim nastupima, a nastup na Međunarodnom natjecanju „Mladi Padovec“ bio je njen najbolji nastup do sada, s bogatim i zahtjevnim programom koji je pripremila počevši od Bachovog Preludija i fuge, Lisztove Etide i Chopinovog Valcera, poručuju iz ove porečke škole.

perfem parfem žeski miris

Državni inspektorat s polica povukao ženski miris zbog rizika za zdravlje

maneštra degustazione tanja kocijančić

TAR: Pogledajte ovotjedne marende u DeguStazioneu – Jota, brodet s palentom…