in

POREČ: Lionsi organiziraju likovni natječaj za učenike

Foto Matthias Gutbier

Lions klub Poreč i ove godine poziva učenike srednjih i osnovnih škola Istre da sudjeluju u likovnom natječaju. Šestom po redu natječaju organizator i pokrovitelj je Lions klub Poreč čija je želja da se ovim doprinese unapređenju likovne kulture, kreativnog izražaja mladih, njihovog aktivnog učešća u kulturnom životu sredine, prijateljstvu između gradova i radu humanitarnih organizacija.

Natječaj je otvoren od 01.02. do 15.03.2021. godine, a po završetku natječaja će se radovi moći pogledati na Facebook stranici Lionsa.

I ove godine dodijelit će se učenicima 6 nagrada u vidu poklon bonova u vrijednosti od  ukupno 2.850 kuna. Ovogodišnji likovni natječaj nosi naziv: „Sreća je …“.

Sreća može izgledati vrlo različito i postoji mnogo stvari koje nas čine sretnima. Naravno da smo svi različiti i svatko ima svoje trenutke sreće. To je dobra stvar, jer nas ovi lijepi trenuci čine snažnima i pomažu nam u vremenima kada smo tužni ili bijesni.

Činjenica je: svima su potrebni trenuci sreće. Velikima i malima. Dakle, sreća je vrlo osobna tema koju svatko može doživjeti na svoj način. Ovdje se postavlja pitanje kako se sreća umjetnički može izraziti i na koji način: Što za mene znači sreća? Kako izgleda sreća i kako je pronalazim? Može li se sreća zadržati? Može li se podijeliti ili pokloniti? Ova vrlo osobna i zanimljiva tema nudi širok raspon umjetničkih mogućnosti.

-Ovim natječajem pozivamo djecu i mlade da se kreativno pozabave temom sreće i da svoje misli i ideje prenesu na crteže, slike, kolaže ili kombinirane radove. Prijave na natječaj učenici mogu dobiti u tajništvu svoje škole ili na Facebook stranici Lions Kluba Poreč, piše u priopćenju članice Lionsa Snježane Gutbier-Vidović.

Foto Matthias Gutbier

Učenici iz Poreča i Žbandaja zajedno za Banovinu

Preminuo od posljedice pada