in

POREČ: Novi dječji park vrijedan 730 tisuća kuna s najmodernijim klackalicama, ljuljačkama, zip-lineom…

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

Kao što smo najavili, nakon što su iz popularnog dječjeg parka na porečkom Gradskom kupalištu uklonjene sve stare i dotrajale dječje sprave koje su godinama uveseljavale mališane, u tijeku su radovi za postavljanje novih. Potpuno novi dječji park s najsuvremenijim spravama, mahom od drva, bit će gotov u idućih 15-ak dana. Velik broj djece iz cijelog grada koji posjećuju ovaj park tik do plaže tako će moći isprobati nove klackalice, ljuljačke, zip-line, drvenu kućicu za igru, gljive za preskakanje… A bit će tu i njihalice za jako malu djecu i još štošta.

Za roditelje je bitna informacija da će svaka sprava imati antitraumatsku gumenu podlogu kako se djeca ne bi ozlijedila pri padu.

Obnovu i kupnju novih sprava financira Turistička zajednica Poreča koja je za to osigurala u svom budžetu 730 tisuća kuna u dvije godine.

Za izvođača radova odabrana je specijalizirana tvrtka Regoč iz Zagreba.

Taj dječji park vrlo je posjećen tijekom cijele godine, samo ako to vrijeme dozvoljava, a ljeti posebno, jer je ondje i također obnovljena gradska plaža s raznim sadržajima, poput teretane na otvorenom. U blizini su hoteli i velik broj privatnih iznajmljivača, pa je Gradsko kupalište ljeti jedno od najposjećenijih javnih plaža na području Poreča. A time i ovaj dječji park, kao i teretana odmah do mora.

Sprave u tom dječjem parku već su godinama bile istrošene i dotrajale, ali to nije smetalo velikom broju djece i roditelja da se ondje okupljaju, igraju, sjede na klupicama i uživaju u zelenilu.

No, zahvaljujući planovima TZ-a i Grada Poreča, stiglo je vrijeme da se taj parkić temeljito obnovi. A, kako doznajemo u TZ-u, malo naprijed, uz stazicu na putu prema Jedru, u planu je i uređenje bike parka u šumici, gdje će biti poligoni za vožnju biciklima, romobilima, skateovima i rolama.

HELLOISTRIA: Skitača – Plavi Kvarner i zaboravljena idila

Fotogalerija iz FUNTANE: Advent startao radionicom izrade vijenaca i lanterni – slijedi bogat program do Božića