in

Fotogalerija iz FUNTANE: Advent startao radionicom izrade vijenaca i lanterni – slijedi bogat program do Božića

Adventski program u Funtani u organizaciji Udruge za djecu i mlade “Na izvorima prijateljstva” počeo je jučerašnjom veselom i kreativnom radionicom izrade vijenaca i lanterni u staroj školi. Okupilo se mnoštvo djece u pratnji svojih majki, a svi zajedno su uz dobro raspoloženje marljivo radili i družili se tijekom zadnjeg popodneva u studenog. Radionicu je vodila odgajateljica Nikolina Klarić.

Iduću subotu na rasporedu je nova radionica na istom mjestu, a sijat će se božićna pšenica.

U srijedu 18. prosinca na programu je prvi nastup Gimnastičke početnice KREG-a Galatea u dvorani Intersport. Djevojčice jedva čekaju svoj prvi nastup.

Dan nakon toga slijedi predstava Teatra Naranča „Priče iz božićne kutije“, nakon čega će se, također u staroj školi, dijeliti božićni poklon paketi mališanima koji ne pohađaju vrtić.

Poseban program planiran je za 23. prosinca u Župnom dvoru. Bit će to druženje u kuhinji Bake Mraz!

-Posebno se radujemo obogaćenom programu izrade kolačića kojim ćemo ove godine imati priliku zaviriti u kuhinju Bake Mraz i njezinih pomoćnika. Ove godine imamo ambiciozan plan, a to je izrada čak 500 kolačića koje će s puno pažnje i truda ispeći ručice naših mališana, te ih pomno spakirati uz najljepše želje. Na sam Badnjak pozivamo sve, male i velike, da nam se pridruže na tradicionalnoj Badnjoj šetnji Funtanom. Pri povratku iz šetnje svih će dočekati prigodno iznenađenje, poručuju iz ove funtanjanske udruge koja se doista potrudila osmisliti adventski program za sve dobne skupine.

Sva ova događanja imaju jednu želju – da male i velike okupe i zbliže sa svojim obiteljima i sumještanima uoči najljepših blagdana u godini.

POREČ: Novi dječji park vrijedan 730 tisuća kuna s najmodernijim klackalicama, ljuljačkama, zip-lineom…

POREČ: Evo kako će izgledati projekt STARI JADRAN – na mjestu nogometnog igrališta stiže više od 100 stanova