in

POREČ: Olimpijski festival dječjih vrtića razigrao 300 najmlađih. Donosimo pobjednike

Foto Olimpijada dječjih vrtića Poreč 2023.

U srijedu, 24. svibnja 2023. na stadionu „Veli Jože“ u Poreču održan je 19. Olimpijski festival dječjih vrtića na kojemu je sudjelovalo tristotinjak djece iz vrtića 101 dalmatinac, Crvenkapica, Paperino, Radost I i Radost II iz Poreča, te Morski konjić iz Tara.

Foto Olimpijada dječjih vrtića Poreč 2023.
Foto Olimpijada dječjih vrtića Poreč 2023.

Prilikom otvorenja okupljenu djecu, odgajateljice i roditelje pozdravio je gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo Loris Peršurić, koji je svima zaželio dobar provod tijekom Festivala na kojem su svi pobjednici. Sa tribina su natjecanje pratili predsjednik Sportske zajednice grada Poreča, Aleksandar Beaković, te brojna publika iz dječjih vrtića, treneri i roditelji.

Pod geslom „I ja ću biti olimpijac“ i ove se godine u svibnju diljem Hrvatske okuplja više od 15 tisuća mališana na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića. Mali sportaši na Festivalu se upoznaju sa svim sastavnicama olimpijskih igara:  mimohodom, himnom, podizanjem olimpijske zastave, te sportskim nadmetanjem. Natječu se u malom nogometu, atletici – trče na 50 metara i u štafeti 4×25 metara, bacaju lopticu u dalj i skaču u dalj, te rukometu u sklopu programa Vrtko – rukomet u vrtićima.

Veliki pehar ove je godine osvojio DV Radost I, a pehar za Fair play otišao je u ruke DV Morski konjić. Kao najbolji vrtić, DV Radost osigurao je odlazak na završnicu Olimpijskog festivala Istarske županije gdje će odmjeriti snage sa najboljim vrtićima iz cijele Istre.

Najvažnija poruka i svrha Festivala, koji je Hrvatski olimpijski odbor prvi put organizirao 2002. godine, je da se djeci u najranijoj dobi na njima razumljiv i blizak način, kroz igru, približe olimpijske vrijednosti – uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo. HOO ovim festivalom želi dati svoj doprinos odgajanju djece putem sporta i poticanju harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta.

Foto Hrvatski kuglački savez

Svjetsko prvenstvo u kuglanju: Porečanka Nataša Ravnić s reprezentacijom upisala i treću pobjedu

NE DIRAJ I NE OBJAVLJUJ

Pulsko brodogradilište porinulo brod za ciparsku pomorsku policiju