in

POREČ: Počeo Mjesec borbe protiv ovisnosti za zdravlje djece i mladih – bogat program radionica, izložbi, promotivnih kampanja…

Rasplesani razredi/Zdravi grad Poreč

U Hrvatskoj se od 15. studenog do 15. prosinca obilježava Mjesec borbe protiv ovisnosti (MBO). Zdravi grad Poreč s porečkim stručnjacima iz suradničkih institucija godinama osmišljava bogat program u MBO naziva Zajedno protiv ovisnosti koji simbolično označava završnicu odnosno krunu cjelogodišnjih preventivnih aktivnosti usmjerenih zaštiti djece i mladih našeg grada. Mladi ljudi razvojno su najosjetljivija skupina u populaciji i najrizičnija za razvoj ovisnosti! Moderno vrijeme nosi velike promjene i brojne rizike te je rast i razvoj djece i mladih itekako važno usmjeravati zdravim izborima kroz roditeljski odgoj, odgojno obrazovne institucije i zaštitne programe zajednice. Tijekom rasta i razvoja djeca i mladi istražuju, eksperimentiraju, često su radoznali i povodljivi , ranjivi, nesigurni ali i spremni na učenje. Baš zato su preventivni programi i pažljivo osmišljene stručne inicijative i programi za djecu i mlade vrlo važni, upečatljivi i vrijedni za zdravo odrastanje. U ekonomskoj eri zaštitni programi su i najisplativiji jer se sva sredstva uložena u prevenciju društvu i zajednici višestruko vraćaju kroz zdrave mlade koji grade zajednicu, koji je razvijaju u gospodarskom i društveno humanističkom aspektu. S druge strane, programi liječenja ozbiljnih problema s ovisnostima najskuplji su i neizvjesnog ishoda.
Porečkim programom u Mjesecu borbe protiv ovisnosti, od 15.11. do 15.12. mladi će i ove godine biti uključeni u radionice, projekte, preventivne kampanje, izložbe radova, susrete se sa stručnjacima i društveno istaknutim osobama koje zagovaraju zdrav život. Porečki program MBO bit će usmjeren i važnim odraslima i to roditeljima, odgajateljima, učiteljima i drugim stručnjacima (psiholozi, pedagozi, rehabilitatori) koji će biti sudionici okruglih stolova , stručnih izlaganja i sekcija u kojima će raspravljati o novim izazovima rada u oblasti ovisnosti, starim i novim ovisnostima te izazovima i metodama rada za buduće vrijeme koje dolazi.
Pozivamo vas da i ove godine popratite i podržite porečki program Zajedno protiv ovisnosti za zdravlje djece i mladih Poreča.

Cijeli program pogledajte na web stranicama Zdravog grada Poreč.

Tko je bio GROF ZUCCATO? Saznajte u Poreču na predavanju Gorana Prodana i Ivana Matejčića

POREČ: Čak devet autora izlaže na izložbama fotografija u sklopu Photodistorzije – od raja na zemlji do socijalnog pejzaža otoka Paga