in

POREČ: Potpisan ugovor za gradnju novog vrtića i jaslica u Novoj Vasi

Foto Grad Poreč

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i Nino Filipin, direktor tvrtke Adriaing d.o.o. iz Kopra kao vodećeg partnera zajednice ponuditelja (Adriaing d.o.o. Koper, Inženjering, za građevinarstvo, podružnica Buje i Adriaing d.o.o. Buje), potpisali su danas ugovor o izvođenju radova novog dječjeg vrtića u Novoj Vasi.

Budući vrtić u Novoj Vasi
Budući vrtić u Novoj Vasi

Zajednica je odabrana kao najpovoljnija putem provedenog postupka javne nabave, jednako kao i tvrtka Kling d.o.o. iz Liča, koja je izabrana za vršenje nadzora i Singrad d.o.o. iz Poreča koja će voditi projekt. Sa potonjima će ugovori biti potpisani sljedećih dana.

Potpuno novi vrtić i jaslice u porečkom naselju Nova Vas, u središtu mjesta, moći će primiti oko 150 djece vrtićke i jasličke dobi, što će biti još jedan veliki korak u nastojanjima Grada da svoj djeci u Poreču omogući jednake uvjete za rast i obrazovanje. Nova Vas je najveći mjesni odbor na području Grada Poreča, a ovim će projektom dobiti nov sadržaj koji će podići standard i roditeljima i djeci pružiti ugodnije uvjete boravka u predškolskoj ustanovi, bliže mjestu stanovanja.

Rok za dovršetak radova je 12 mjeseci, te je završetak predviđen početkom 2025. godine, a cijeli projekt financira Grad Poreč. Gradonačelnik Peršurić rekao je kako su do sada već imali prilike imati dobru suradnju s predstavnikom zajednice ponuditelja, te se nadaju da će se ona nastaviti i na ovom projektu.

– Dosadašnjim uređenjem triju novih prostora za vrtiće i jasličke skupine u Velom Maju, Dračevcu i Žbandaju, te energetske obnove zgrade Gornjeg vrtića, pred nama su izgradnja vrtića novih vrtića u Novoj Vasi i Varvarima, te daljnje korištenje prostora Maro kluba u Špadićima. Tako će Poreč u razdoblju od 5 godina izgraditi 5 novih vrtića, po čemu vjerujemo da smo među rekorderima u Hrvatskoj. Naš grad, na sreću, bilježi stalni porast broja rođenih beba, pa su nam to kako volimo reći, slatke muke, komentirao je gradonačelnik.

Filipin, direktor tvrtke Adriaing d.o.o., rekao je da su zadovoljni suradnjom, ekipirani i spremi za početak radova koji će krenuti odmah nakon blagdana.

Podsjetimo, krajem studenog potpisani su ugovori za gradnju novog dječjeg vrtića u porečkom naselju Varvari, financiran najvećim dijelom sredstvima Ministarstvo znanosti i obrazovanja kroz program Nacionalnog plana oporavka, koji će također moći primiti 150 djece i za koji su već krenuli pripremni radovi na terenu, objavio je Grad Poreč.

Foto Grad Poreč

U Poreču prigodna blagdanska fešta Centra za inkluziju i podršku u zajednici

Foto Osnovna škola Tar Vabriga

TAR: Učenice osvojile medalju na Županijskom natjecanju u sportskom plesu