in

POREČ: Poznate pobjednice 21. dječjeg festivala Veseli glasi – Voci allegre

Pobjednici natjecanja za djecu Veseli glasi - Foto Grad Poreč

Bajkoviti Park Matije Gupca okupio je sinoć obitelji i raspoložena društva povodom 21. dječjeg festivala Veseli glasi – Voci allegre koji se održava u sklopu Adventa Poreč. Nastupilo je 20 mladih pjevača – osnovaca koji su hrabro i s puno uzbuđenja izveli popularne, a nerijetko i prilično zahtjevne pjesme. Neki od sudionika nastupali su u duetu.

Publika nije štedjela aplauze i glasno navijanje u znak simpatije i podrške za svih te oduševljenja za najuspjelije izvedbe. Nagrade su dodijeljene u dvije kategorije – niži i viši razredi.  Publiku i žiri svojom su izvedbom u kategoriji od prvog do trećeg razreda oduševili prvoplasirana Bela Barbarić, te duo Emili Naperotić i Karlo Šahta na drugom, te Ina Marija Dobrila na trećem mjestu. U kategoriji od četvrtog do osmog razreda, pobjedu je odnijela Paula Dragičević. Drugo mjesto pripalo je Edini Kutrović, dok je treće mjesto zauzeo Karlo Vukas. Osvajači prva tri mjesta u svojim kategorijama dobili su prigodne nagrade i priznanja.

Program je profesionalno vodio Gordan Gregurović koji je već tradicionalno i pripremao mlade pjevače za festival. Predsjednica žirija bila je profesorica violine i pjevačica Mia Marenić, zatim predstavnica organizatora Adventa Tihana Mikulčić, basist Alen Grubica, Paolo Malinarić, gitarist i pjevač, te profesorica glasovira Karla Šain. Žiri je ocjenjivao intonaciju, interpretaciju, odnosno vokalnu izvedbu i scenski nastup, a odluku je bilo vrlo teško donijeti.

Dodjela priznana na natjecanju Veseli glasi 2021
Dodjela priznana na natjecanju Veseli glasi

Dvadeset i prvi po redu Veseli glasi – Voci allegre ostvareni su u organizaciji Adventa Poreč i Gordana Gregurovića-Goga.

Ovogodišnje izdanje Adventa odvija se pod motom „ulicama staroga grada“ jer se, osim u samom srcu starogradske jezgre – u Parku Matije Gupca, Gradskoj knjižnici i kazalištu, program održava i na Trgu slobode, Eufrazijevoj ulici, kod Istarske sabornice i na rivi. U organizaciju su se, osim na adventskim kućicama u Parku, pridružili i lokalni ugostitelji na navedenim

lokacijama koji će svojom ponudom i programima obogatiti ovogodišnje izdanje Adventa.

U ponedjeljak, 20. 12 na programu u Parku Matije Gupca je u 17 sati božićni photo session uz Djeda Mraza i Foto Licul, te u 20 sati hitovi osamdesetih i 90 uz DJ mr. G. U isto vrijeme u susjednoj Gradskoj knjižnici na programu je književno-zabavno druženje za djecu od šest do deset godina uz Lanu Bitenc i „Kutak za lutak: Što nedostaje Djedici Mrazovskom!“. Za sudjelovanje potrebno je najaviti se na broj Gradske knjižnice 434-196. U 19 sati u kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta održat će se prigodni koncert učenika Umjetničke škole Poreč.

Program se odvija svakodnevno, a osim žive glazbe na više punktova, pripremljene su brojne radionice u organizaciji DND Poreč, dječje predstave Teatra Naranča, Birikine i IRTA-e, mađioničar, adventsko fotkanje s Djedom Mrazom, pub kviz, karaoke party, potraga za blagom za velike i male, podjela bakalara za Badnje jutro te Žive jaslice u organizaciji Župe Poreč.

Za najmanje je na Adventu osiguran i poseban kutak u kojem se nalaze borovi koje će vlastitim ukrasima dekorirati djeca porečkih dječjih vrtića, kao i photopoint s vlakićem te Kuća Djeda Mraza.

Advent Poreč održava se od 17. prosinca do 2. siječnja, organizatori su Grad Poreč i TZ Grada Poreča, a suorganizatori Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi, priopćeno je iz Grada Poreča.

Bogati program provjerite na http://www.adventporec.com  ili na Facebook stranici: http://www.facebook.com/adventporec

Vižinada prijem za novorođene bebe - Foto Općina Vižinada

Općina prijatelj djece: Prijem u Vižinadi za sve novorođene bebe

policija nesreća

Oštetio više vozila usred noći – Uhvaćen je!