in

POREČ: Prijem i novčane nagrade za odlikaše i osvajača Oskara znanja

Foto Grad Poreč

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić održao je u Velikoj vijećnici prijem za učenike osmih razreda porečkih osnovnih škola koji su svih osam razreda prošli s uspjehom 5.0 te dobitnika Oskara znanja. Prijemu su se pridružili i mentori, odnosno, razrednici učenika te ravnateljice i djelatnice gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Ovogodišnji odlikaši su Lea Jakus, Naja Jugovac i Chiara Petretti iz TOŠ Bernardo Parentin, zatim Ivano Dragojlović, Angelina Milić, Maj Lukić i Julia Poropat iz OŠ Finida te Lara Poropat Luk i Mario Žiković iz OŠ Poreč. Iz Umjetničke škole Poreč odlikaši su Marko Ašpan, Benjamin Antolović, Eva Palman, Naja Jugovac, Julia Arman i Mariana Štifanić.

Dobitnik Oskara znanja je Armin Mešić, učenik OŠ Finida, koji je ove godine postao državni prvak u talijanskom jeziku, a mentor mu je bio Livio Bartolić.

„Danas slavimo vaše uspjehe, rad i posvećenost. Nema većeg bogatstva od znanja, koje vam nitko nikada ne može oduzeti. Vi ste naš ponos i dokaz da se upornost i znanje uvijek isplate. Vaš trud nije samo vaša nagrada, već i nagrada za sve nas koji vjerujemo u svijetlu budućnost našeg grada.“ rekao je gradonačelnik.

Nagrađeni odlikaši dobili su gradske zahvalnice kao i prigodne poklon bonove u vrijednosti od 120 eura, dok je dobitnik hrvatskog Oskara znanja dobio bon u vrijednosti 150 eura. Dodjela zahvalnica i nagrada bila je i odlična prilika da se s odlikašima porazgovara o planovima za budućnosti i njihovim ambicijama te slobodnim aktivnostima. Druženje je proteklo u vrlo ugodnoj i opuštenoj atmosferi, u kojem su odlikaše dodatno pohvalili i svi njihovi razrednici i ravnateljice Ester Zarli, Anita Sijerković Radin i Sanjica Sara Radetić, naglasivši da su nerijetko pozitivan primjer i drugoj djeci te da nerijetko i oni sami od njih uče.

„Svima vama – odlikašima i prvacima, čestitam i želim puno uspjeha u budućnosti, u nadi da ćete na kraju svojeg obrazovanja vratiti se u svoj rodni grad, kako ja volim reći, najljepši grad na svijetu i pomoći nam da postane još bolje i ugodnije mjesto za život,“ zaključio je Peršurić.

Izvor Grad Poreč

Foto Policijska uprava istarska

U Istru stigli strani policajci iz 8 država. Evo gdje će ordinirati

nova vas silvija knežević

U porečkoj Novoj Vasi otvorene kreativne radionice za djecu i odrasle „Radost stvaranja“