in

POREČ: Širi se program sportskog vrtića

Paperino - Foto Grad Poreč

Program prilagođene univerzalne sportske škole u vrtićima Grada Poreča, čiju su realizaciju  nedavno pokrenuli Sportska zajednica grada Poreča, Udruga kineziologa Poreč, gradski  Upravni odjel za društvene djelatnosti, te dječji vrtići Radost i Paperino početkom mjeseca  počeo je u Dječjem vrtiću Radost 1 i 2, a od jučer su prvi trening odradila i djeca iz talijanskog  vrtića Paperino. 

Program je u ovoj početnoj fazi namijenjen djeci predškolske dobi i to šestogodišnjacima, a u  planu je isti proširiti na generaciju petogodišnjaka, u skladu s njihovim motoričkim  sposobnostima i afinitetima. Osmišljen je tako da se kroz odgovarajuće aktivnosti, odnosno  tjelovježbu prilagođenu dobi djece, djeluje na cjelokupnu motoriku djeteta, koordinaciju  pokreta, ravnotežu, preciznost, fleksibilnost, gipkost, izdržljivost, psihomotornu brzinu i  snagu i razvoj kreativnosti. 

Program u oba vrtića vodi trener Marin Šafradin, dok provedbu ovog Programa u potpunosti  financira Grad Poreč, priopćeno je iz gradske uprave.

Foto SŠ Mate Balote Poreč - Stiven Kocijančić i Tiziana Brčić

POREČ: Stiven Kocijančić i Tiziana Brčić izvrsni u znanju talijanskog jezika

mup policija oružje

Policija kod muškarca našla drogu, eksploziv, bombe, puške, pištolje i streljivo