in

POREČ: Učenici Umjetničke škole nagrađeni na međunarodnom natjecanju Guitar Salon Belgrade

Novi uspjeh učenika Umjetničke škole Poreč

Međunarodno online natjecanje klasične gitare pod nazivom Guitar Salon Belgrade održalo se 15. prosinca 2020. godine. Kandidati su poslali snimke svog programa prema danim instrukcijama, a međunarodni ocjenjivački sud bio je u sastavu eminentnih pedagoga i glazbenika. Na natjecanju su sudjelovali učenici iz sedam država, Među njima i polaznici Umjetničke škole Poreč.

S obzirom na uvjete i skromnu opremu odnosno da je snimano s mobitelima u školi su jako ponosni da su njihovi učenici sudjelovali na ovom natjecanju i osvojili vrijedne nagrade i diplome:

– učenica trećeg razreda gitare Klara Gulić u II. kategoriji osvojila je drugu nagradu (kandidati rođ. 2008. i mlađi),

– učenica četvrtog razreda gitare Chiara Mačinić također u II. kategoriji osvojila je diplomu za sudjelovanje,

– učenik šestog razreda gitare Marin Štefanac u III. kategoriji osvojio je četvrtu nagradu (kandidati rođ. 2006. i mlađi).

Svi učenici su u klasi učitelja Hrvoja Hleba.

Nastup učenica Klare i Chiare u II. kategoriji možete pogledati i poslušati na sljedećoj poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=s3EsrkbOkUc.

Nastup učenika Marina u III. kategoriji možete pogledati i poslušati na sljedećoj poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=oqR7b0-6k-o.

Izvrstan uspjeh Klare, Chiare i Marina te učitelja Hleba rezultat su darovitosti, ali i velikog, kontinuiranog, predanog rada, ljubavi prema gitari i glazbi te iskustva na raznim nastupima i natjecanjima. Učenici su višestruko nagrađivani najvišim nagradama na raznim državnim i međunarodnim natjecanjima te redovito nastupaju na koncertima i gostovanjima u Poreču i šire.

Vrijedni i marljivi učenici Klara, Chiara i Marin odlični su učenici i u OŠ Poreč, OŠ Finida i u OŠ Tar-Vabriga.

Veliko hvala ravnateljicama i učiteljima te roditeljima na podršci. Svim nagrađenim učenicima koji zavređuju sve naše pohvale, podršku i divljenje od srca čestitamo! Bravo Klara, Chiara i Marine te učitelju Hrvoje Hleb, poručila je ravnateljica Umjetničke škole Sanjica Sara Radetić.

UMAG: Požar u fast foodu, prijava protiv vlasnika

Bez vode 16. veljače dio Višnjana