in

POREČ: Baderni i Društvu Naša djeca dodijeljeno 40.000 kuna na natječaju MALI PROJEKTI ZA BOLJE SUTRA

Danas su u Gradu Poreču potpisani ugovori s Društvom naša djeca Poreč i Mjesnim odborom Baderna, a vezano za natječaj koji je raspisala Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva. S predstavnicima Zaklade porečki dobitnici potpisali ugovore o financiranju svojih malih projekata, uz prisustvo gradonačelnika Lorisa Peršurića.

Za natječaj “Mali projekti za bolje sutra” od Zaklade je odobreno oko 40.000 kuna. Iako mali, baš su ti projekti važni kako bi naši najmlađi sugrađani imali što kvalitetnije sadržaje i programe u gradu i mjesnim odborima. 

Skoro 19.900 kuna dobio je DND za projekt “Hižica puna knjiga”, koji će se realizirati u suradnji s MO Fuškulin i Gradskom knjižnicom Poreč.

Njegov je cilj kroz ciklus pričanja priča i gostovanja stručnjaka i volontera naučiti djecu čuvati i njegovati tradiciju, običaje i narječja. Učeći djecu o elementima zavičajnosti stvorit će se uvjeti za iskustveno učenje i sudjelovanje u oslikavanju kućice za knjige “Hižice pune priča”, koje zatim trajno ostaju u MO-u Fuškulin za potrebe velikih i malih mještana kako bi na taj način obogatili kulturni život lokalne zajednice.

Zatim, MO Baderni je za projekt “Skači – za Badernu smo jači!” odobrena potpora u iznosu od oko 19.700 kuna. Cilj je povećanje iskoristivosti postojećeg prostora dječjeg vrtića, a koje je i mjesto okupljanja mještana, postavljanjem gumene, odnosno antistres podloge na neuređeni dio dvorišta te pokretanje sportske radionice i radionice malih majstora za djecu. Time će se mještanima ovog najudaljenijeg mjesnog odbora Poreča, kojima su aktivnosti u gradu teže dostupne, poboljšati kvaliteta života u zajednici, a zahvat u prostoru olakšat će vrtićka druženja i aktivnosti u dvorištu. Oprema će ostati na korištenje mještanima MO-a Baderna i za potrebe vrtića.

Foto Grad Poreč

U Poreču otvoren McDonald’s, 32. u Hrvatskoj, u Puli otvorenje još jednog u četvrtak

FUNTANA: Žene uhvaćene kako kradu u trgovačkom centru