in

POREČ: Uređuje se dječji odjel knjižnice zahvaljujući svima koji su kupovali na BOOKtižinu

U prva tri dana ovogodišnjeg festivala pročitanih knjiga, 13. BOOktige u Poreču, na sajmu rabljenih knjiga BOOKtižin prikupljeno je više od 9 tisuća kuna od prodaje knjiga. Knjige su se mogle nakon toga i dalje razgledati i kupiti u prostorima matičnog odjela (Trg Marafor 3), sve do kraja trajanja Mjeseca hrvatske knjige.

Prikupljena novčana sredstva, kako je tada najavljeno, namjeravala su se potrošiti na prostornu signalizaciju u Odjelu za djecu i mlade Gradske knjižnice Poreč. Upravo se to ovih dana i događa.

-Na ovogodišnjoj BOOKtigi i na BOOKtižinu bili smo vrijedni. Donirali ste svoje pročitane knjige, 40-ak volontera ih je prodavalo, ljubitelji knjiga su ih kupovali, s knjigama smo putovali… Sredstva smo počeli ulagati u uređenje Odjela za djecu i mlade, da nam bude lijepo, da lakše pronađemo slovo P ili H, da pronađemo odmah knjige o svemiru, o prirodi ili romane za mladež… Da nam bude uredno, prozračno i toplo, baš kao kod kuće. Nastavljamo dalje s uređenjem i stvaranjem lijepih priča za vas, jer u njima je sve puno ljepše i lakše, s knjigama se zdravo raste, poručili su iz knjižnice.

(Ne)Poštivanje mjera u Hrvatskoj: U 10 dana inspektori ispisali oko milijun i pol kuna kazni

TAR: Korona zaustavila rad Dijabetičke udruge gotovo u cijelosti