in

TAR: Korona zaustavila rad Dijabetičke udruge gotovo u cijelosti

Ilustracija - Crveni križ

Nepredvidljiva situacija uzrokovana pojavom koronavirusom početkom godine zaustavila je redovan rad i aktivnosti Dijabetičke udruge Tar-Vabriga. Ipak, u prva dva mjeseca uspjeli su obraditi 65 osoba kojima je izmjeren tlak, izvađen šećer iz kapilarne krvi te kolesterol. Tom su prilikom prisutnima podijelili zaštitne maskice i dezinficijense, saznajemo od predsjednice ove udruge Jadranke Radojković.

Kako bi sačuvali svoje i tuđe zdravlje morali su udrugu na proljeće zatvoriti, pridržavati se epidemioloških mjera te izbjegavati rizične situacije.

Bez obzira na to, svaki su dan odlazili u kućne posjete te obradili svoje članove koji nisu mogli sami sebi izmjeriti šećer. Donosili su im trakice i lancete. Većini članova podijeljeni su aparatići kako bi si mogli sami kontrolirati šećere.

Odradili su samo jednu akciju besplatnog mjerenja šećera u kapilarnoj krvi u suradnji s Lions klubom povodom Svjetskog dana dijabetesa pod svim epidemiološkim mjerama.

-I na kraju vodite računa o svom zdravlju, aktivno sudjelujte u liječenju svoje bolesti i odlazite na zakazane liječničke preglede koliko je to moguće. Nadajmo se boljim vremenima i da se vidimo u sljedećoj godini u udruzi. Svima sretni Božićni i Novogodišnji blagdani, poručili su iz ove udruge.

POREČ: Uređuje se dječji odjel knjižnice zahvaljujući svima koji su kupovali na BOOKtižinu

LA PARENZANA NA RTL-u – Panta: ‘Čast mi je biti u showu, to je isto kao dobiti sedmicu na lotu!’