in

POREČ: Velik uspjeh učenika TUŠ A. Štifanića na strukovnom natjecanju Worldskills

Toni Mendiković i Tanja RAdetić

Učenici porečke Turističko ugostiteljske škole Antona Štifanića prošli su se tjedan natjecali na međužupanijskom natjecanju u strukovnim vještinama Worldskills koje se ove godine održalo u virtualnom obliku i postigli uspješne rezultate. 

Antonija Bandalo

Svoje su vještine i znanja iz područja ugostiteljstva i turizma pokazali kroz četiri različite discipline: poslovanje putničke agencije, ugostiteljsko posluživanje, kuharstvo i slastičarstvo. U nimalo jednostavnim okolnostima učenici i mentori vrijedno su vježbali i pripremali se za ovo zahtjevno natjecanje.

U disciplini Poslovanje putničke agencije natjecao se učenik 4. htt razreda Matija Milokanović koji je osvojio 3. mjesto uz podršku mentorice prof. Vilme Čehić-Janjuš.

U disciplini ugostiteljsko posluživanje svoje je vještine pokazao učenik 3. razreda Toni Mendiković i osvojio 3 mjesto – mentor prof. Tanja Radetić.

Učenica 4. thk razreda Antonija Bandalo natjecala se u disciplini kuharstvo i osvojila 8.mjesto. Mentor joj je bio prof. Edi Herak.

Željana Tabak, učenica 3.razreda svoje je vještine pokazala u disciplini slastičarstvo i osvojila 4.mjesto. Učenica je zajedno s mentoricom prof. Ankicom Kuljanac pozvana u utorak 11. svibnja 2021.god. na Državno natjecanje iz slastičarstva koje će se odvijati uživo u Zagrebu uz poštivanje epidemioloških mjera.

-Ponosni smo na naše učenike i mentore, iskreno im čestitamo na uloženom trudu, radu i postignutom uspjehu, izjavila je ravnateljica škole Tatjana Gulić Pisarević.

Matija Milokanović s mentoricom

Karate klubu Shotokan Umag tri nagrade županijskog karate saveza – Emma Berta Bočkor najbolja kadetkinja

NOVIGRAD – UMAG: Izložba povodom Svjetskog dana CRVENOG KRIŽA