in

POREČ: Vrtić Radost objavio uvjete za povratak djece 11. svibnja

Foto Tanja Kocijančić

Dječji vrtić „Radost“ Poreč u pripremi je otvaranja vrtića. Organizacija rada s djecom priprema se prema uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije koronavirusa za ustanove ranog i predškolskog odgoja koje je i obrazovanja koje je 29. travnja objavio HZJZ. 

    Osnovni uvjeti koje treba ispunjavati su sljedeći:

  • oba roditelja djeteta rade i nemaju mogućnost drugačijeg zbrinjavanja djeteta u vrijeme dok su na poslu
  • dijete nema kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)
  • niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nemaju kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)
  • niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu stariji od 65 godina
  • niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu u samoizolaciji ili karanteni i nisu u povećanom riziku zaraze virusom Covid-19
  • dijete nema povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili druge simptome bolesti poput gripe ili prehlade.

Detaljne upute možete pročitati na linku:

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute-vrtici-i-skole-29-4-2020-finalno.pdf

-Ako u ovim postojećim okolnostima imate potrebu zbrinjavanja djece, a udovoljavate uvjetima navedenim u uputama HZJZ molimo vas da ravnateljici vrtića na e-mail ravnatelj@radost.t-com.hr dostavite sljedeće podatke: ime i prezime djeteta, datum rođenja, naziv objekta u koje je dijete upisano. Podaci su nam potrebni do srijede 6. svibnja 2020. do 15 sati.

Ukoliko dostavite podatke za djetetovo pohađanje vrtića, naknadno ćemo vam na vašu e-mail adresu dostaviti izjavu kojom jamčite da su zadovoljeni svi potrebni uvjeti kao i ostale obavijesti o organizaciji i mjerama boravka u vrtiću, piše u obavijesti ravnateljice vrtića Divne Radola.

U svakoj grupi moći će biti maksimalno 9 djece vrtićke i 5 djece jasličke dobi.

Vrtić ne može zajamčiti da će dijete biti u svom vrtiću, u svojoj odgojnoj skupini i sa svojim odgojiteljicama.

Odgojiteljice će se dvotjedno izmjenjivati. Organizacija rada i uvjeta ovisi o broju prijavljene djece i mogućnosti zadovoljavanja preporučenih epidemioloških mjera, saznajemo u vrtiću Radost. 

Nakon višetjednog pada cijene od ponoći poskupio benzin

Nova donacija zaštitnih vizira za porečke zdravstvene djelatnike koji opet rade u punom pogonu