in

POREČ: Završena 25. dječji ljetni kamp DND-a

Foto DND Poreč 2022.

O nizu svakodnevnih aktivnosti tokom protekla dva mjeseca redovito je Društvo Naša djeca Poreč izvještavalo javnost putem Facebooka, a u subotu je spuštena zastava kampa. Priču su završili s osnovnim podacima koji oslikavaju kako je bilo moguće u dva mjeseca na dvije lokacije kroz dvotjedni program kampa uključiti 549 djece, neke u više od jedne smjene a nekolicinu u sve četiri. Bilo je ovo jubilarno, 25. izdanje kampa.

Foto DND Poreč 2022.
Foto DND Poreč 2022.

-Četvrt stoljeća je iza nas! Posao koji radimo očito je neophodan u našoj zajednici i važan roditeljima koliko i djeci. Kamp vodi, koordinira sve aktivnosti, voditelje i asistente, obavlja nabavku, priprema ugovore za voditelje i asistente, dogovara izlete, kontaktira donatore – hrpu posla obavlja samo jedna osoba – Gabrijela Močibob. Dok traje kamp, dan nema radno vrijeme, roditelji se javljaju porukama u svako doba, pa i iza ponoći, pišu iz DND-a.

Na gradskom kupalištu aktivnosti i voditelje koordinirale su Nataša Bayer i Klaudija Ilinčić, svaka pola radnog vremena, od četvrt do šest do nerijetko četiri i pol. 

S djecom je radilo 25 voditelja/ica i asistenata/ica, od kojih mnogi više od jedne smjene.  Antonela Kotarac i Filip Šuman odradili su sve četiri. U svakoj smjeni imali su po 13 voditelja i asistenata, a u četvrtoj smjeni su na Picalu imali i Tamaru Radetić koja je došla učiti volontirati u radu s djecom. U rad s djecom volonterski se i ove godine uključio Igor Ostojić: u sve četiri smjene na obje lokacije poučavao je djecu kodove sigurnosti na moru. Djeca su lani jako dobro primila tjedni košarkaški trening, pa im je i ove godine redovito dolazio volonterski trener košarke. 

Da bi se program uopće dogodio zaslužni su Grad Poreč za financijsku potporu i Valamar koji im je već treće ljeto ustupio igraonicu hotela Pinije i koji godinama priprema topli obrok. 

Osim njih imaju dugu listu donatora koji su svaki na svoj način pomogli da program kampa bude bogatiji i da djeci bude zabavnije. To su abecednim redom: Autoservis GT, Dino park, Forex, Foto Bruna, Gradsko društvo Crvenog križa Poreč, Histris, Istralandia, Košarkaški klub Poreč, Ljuština Trans, Ski lift i Vita Leva. 

-Hvala svima koji su se uključili i pomogli ostvariti za porečku djecu program za još jedno nezaboravno ljeto u kampu. I k litu, priopćili su iz DND-a.

Foto DND Poreč 2022.
Foto DND Poreč 2022.

lisice policija

UMAG: Napao i prijetio smrću policajcima koji su ga uhitili odmah nakon krađe

Foto Policijska uprava istarska - Plantaža marihuane u Pazu

Uhićen zbog uzgoja marihuane