in

Porečke harmonikašice osvojili prestižne nagrade na međunarodnom natjecanju u Italiji

Foto Umjetnička škola Poreč

Na netom organiziranom prvom „Concorso internazionale di fisarmonica Vallecamonica“ koji se održao u talijanskom Cevu/Brescia  23. i 24. rujna ove godine harmonikašice Umjetničke škole Poreč predstavili su se u komornim i solističkim kategorijama. Kao jedine predstavnice Republike Hrvatske uspješnim nastupom na natjecanju osvojile su sljedeće nagrade:

Veliki pehar natjecanja, prvo mjesto i druga nagrada (92/100 bodova) u kategoriji „Chamber ensambles“ bez dobnog ograničenja, pripala je kvartetu harmonika Umjetničke škole Poreč u sastavu: Martina Bošnjak (6. razred harmonike u klasi učiteljice mentorice Anamarije Lovrečić), Impreza Legović (6. razred harmonike u klasi učiteljice savjetnice Vilijane Šugar), učiteljica mentorica Anamarija Lovrečić i ravnateljica Sanjica Sara Radetić.

U kategoriji „D“ solisti bez dobnog ograničenja, u konkurenciji harmonikaša iz Kine, Italije i Ukrajine nastupila je učiteljica Anamarija Lovrečić, osvojivši drugo mjesto i drugu nagradu (94/100 bodova) i pehar natjecanja.

Kvartet harmonika Umjetničke škole Poreč  i učiteljica Anamarija Lovrečić kao laureati natjecanja nastupale su na završnim koncertima prve i druge večeri natjecanja zajedno sa članovima ocjenjivačkog suda i pobjednicima natjecanja iz Kine, Italije i Ukrajine. Reprezentativnim i izuzetno muzikalnim nastupima predstavile su Umjetničku školu Poreč, grad Poreč-Parenzo, Istru i Hrvatsku široj publici koja voli harmoniku i glazbu te ima dugu tradiciju poštovanja prema harmonici.

Natjecatelje su ocjenjivali izvrsni i međunarodno priznati solisti i pedagozi na harmonici Saria Convertino, Vince Abbracciante, Daniele Zullo, Eugenia Cherchazova, Eugenia Marini te Michele Fedrigotti (skladatelj, dirigent, klavirist i čembalist), priopćila je Umjetnička škola Poreč.

Foto Grad Poreč

POREČ: Brojni mališani sudjelovali u prezentaciji sportskih klubova

Premijera predstave “Pčelica Maja” Teatra Naranča u subotu