in

POREČ: Brojni mališani sudjelovali u prezentaciji sportskih klubova

Foto Grad Poreč

Proslava Svjetskog dana turizma u Poreču danas je počela obilježavanjem Europskog tjedna sporta. Na Trgu slobode se od 10 do 12 sati održala prezentacija sportskih klubova / udruga, članica Sportske zajednice grada Poreča, a bila je prvenstveno namijenjena najmlađim Porečanima, s ciljem da upozna djecu s izborom sportova u gradu Poreču te potakne interes za bavljenje sportom i zdravim načinom življenja.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Slogan „Poreč-grad sporta“ koji se često koristi kako bi se istaknuo sportski duh Poreča vrijedi možda još više kada se vidi veličina i brojnost njegove sportske zajednice u čijem sklopu djeluje 47 sportskih klubova i udruga u 35 različitih sportova, s preko 3500 članova, od kojih se redovno takmiči oko 1900, a među njima ima najviše onih najmlađih.

Dodajmo tome i iznimnu sportsku infrastrukturu s ukupno šest javnih i dvije privatne sportske dvorane, nogometnim kampusom, igralištima, pump-trackom, stazama i brojnim teniskim i drugim terenima.

Porečkim vrtićarcima i učenicima danas su se pridružili i porečki gradonačelnik Loris Peršurić i direktor TZ Poreč Nenad Velenik, koji su pohvalili angažman sportskih djelatnika i klubova u namjeri da približe sport djeci i tako nastave bogatu sportsku tradiciju našega grada.

Obilježavanje Svjetskog dana turizma nastavlja se danas interpretativnom šetnjom „La mula de Parenzo“, dok su sutra organizirane besplatne ture pod motom „Upoznaj Poreč“ – edukativno razgledavanje grada u pratnji vodiča na hrvatskom u 17 sati i engleskom jeziku u 13 sati. Na Trgu slobode održat će se i tradicionalni Smotra istarskih autohtonih proizvoda, objavio je Grad Poreč.

Istarsko natjecanje u oranju - Foto Bookaleta - Davor Šišović traktor

Poreč domaćin državnog natjecanja u oranju. Boje Istre “brane” Momić i Pištan

Foto Umjetnička škola Poreč

Porečke harmonikašice osvojili prestižne nagrade na međunarodnom natjecanju u Italiji