in

Porečke MOTine pokorile Buzet. Osvojile Grand Prix i još 7 medalja

Na desetom, jubilarnom Županijskom natjecanju plesnih grupa u modernom plesu, Plesomanija, održanom u Buzetu  proteklog vikenda, okupilo se 400 plesačica vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta Istarske županije te deset istarskih plesnih studija. Otplesano je 39  koreografija u sedam kategorija. 

Studio za izvedbene umjetnosti “MOT 08” predstavio se sa 12 sjajnih koreografija,  voditeljica Chiare Pisak, Aleksandre Hodak, Ane Vukoje i Karle Vukoje.  Na jubilarnoj Plesomaniji MOT 08 potvrdio je poziciju jakog plesnog kluba s izvrsnim  plesačicama, sjajnim voditeljicama i dobrom organizacijom. I zato su MOTine osvojile čak pet prvih mjesta, dva treća mjesta i Grand prix za najbolju koreografiju u kategoriji vrtićkog uzrasta!

mot

Najmlađe, bonbončice, do četiri godine starosti, okupljene u skupini Candy, pod vodstvom Karle Vukoje, za svoje prvo natjecanje nagrađene su velikim pljeskom publike i to za koreografiju „Medvjedići“. 

Vesele djevojčice skupine Dolls svojom su energijom publiku doslovno podigle na noge! Izvele su  koreografiju „Wonderland“ voditeljice Ane Vukoje. I skupina Dreams, Ane Vukoje, oformljena prije samo tri mjeseca, otplesavši koreografiju „Stand by me“  pokazala je da se u kratkom roku uz trud i rad mogu savladati prvi ozbiljniji plesni koraci!

Prošlogodišnje najmlađe natjecateljice iz skupine Stars, sad su već prave profesionalke! Izvele su čak dvije koreografije na Plesomaniji:  „Pingvini“ i „Snjegovići“ . Njihov trud je itekako nagrađen! Za koreografiju „Pingvini“ Aleksandre Hodak, osvojile su Grand prix vrtićkog uzrasta!  

Skupina Diamonds,  iskusna u natjecateljskim vodama, a  koju također vodi Aleksandra Hodak  osvojila je prvo mjesto u kategoriji Urbanih plesova s koreografijom „Simply the best“. S koreografijom „Frozen“ osvojile su treće mjesto.

Razigrane Divasice,  voditeljice Chiare Pisak, predstavile su se s dvije koreografije. “Rise up” podigao ih je na prvo mjesto, a s  „Mambo no 5“ osvojile su treće mjesto.

Prvo mjesto osvojila je  i skupina Angels  voditeljice Chiare Pisak (u kategoriji 5-6 razreda) s koreografijom“ Waves“. Dobitnom kombinacijom pokazala se  fuzija  skupina Angels i Infinity! Cure su osvojile prvo mjesto u kategoriji osmih razreda s koreografijom „Soldier“. A koreografijom “The greatest showman“ pokazale su da su dostojne svjetske showdance scene!  U kategoriji Showdance osvojile su još jedno prvo mjesto.

Studio za izvedbene umjetnosti „MOT 08“ zahvaljuje Gradu Buzetu, organizatoru Plesomanije;  „Mali veliki mikrofon“ na čelu s Alanom Poropatom,  ali i  Gradu Poreču koji je godinama vjetar u leđa svojom financijskom potporom i podrškom.

 Udruzi USB MOTine čestitaju na ostvarenom uspjehu. 

 MOT 08 tu ne staje! Uz redovite treninge i pripreme za nova natjecanja, Studio se sprema i za plesno ljeto. I to u ljetnom kampu! U tijeku su upisi u plesni ljetni kamp! Sve su informacije, kao i upisnica dostupne na linku: https://upisi.mot08.hr/  ili kod predsjednice udruge Silvie Szabo Jurišević na broj telefona  091 2062922.

policija traka mjesto nesreće

Muškarac preminuo u pulskom zatvoru

Foto Loris Zupanc

MARČANA: Smotra vina i maslinovog ulja u Krnici – Laureati David Diković i Davor Uhač