in

MARČANA: Smotra vina i maslinovog ulja u Krnici – Laureati David Diković i Davor Uhač

Foto Loris Zupanc

Ove subote u Krnici na placi održala se 4. Smotra maslinovog ulja i vina Općine Marčana na kojoj je bilo prijavljeno ukupno 48 uzoraka maslinovog ulja i 24 uzorka vina.

Foto Loris Zupanc

Smotru su otvorili načelnik Općine Marčana Predrag Pliško i županijski pročelnik za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i lovno gospodarstvo Ezio Pinzan. Gost smotre bio je i poznati stručnjak za maslinova ulja Edo Družetić. Načelnik Pliško zahvalio se svim izlagačima i onima koji su dostavili uzorke svojih vina i ulja na analizu te izrazio zadovoljstvo ostvarenim rezultatima koji su pokazali koliko kvalitetnih uljara i maslinara ima na području njihove Općine.

Foto Loris Zupanc
Foto Loris Zupanc

Laureati ovogodišnje smotre u kategoriji vinara bili su David Diković j.d.o.o. na prvom mjestu s velikim zlatom za svojeg refoška iz 2021. godine., zatim OPG Doriano Šegota na drugom, a na trećem Memento Moris Winery.

Najbolje vino u kategoriji onih kojima je to hobi ima po ocjeni stručnjaka Dario Gortan.

Foto Loris Zupanc

Što se tiče uljara poredak je sljedeći – prvo mjesto osvojio je Davor Uhač za višesortno ulje, drugi je Memento Moris Winery, a trećeplasirani Tone Grubešić (OPG Oleum Lavarigo).

Opčina i Turistička zajednica Marčane pobrinule su se i za popratni program u kojem su sudjelovali KUD Mate Balota iz Raklja, te Društvo “Naša djeca” i Dječji vrtić “Vrtuljak” iz Marčane.

Foto Loris Zupanc

TZ je zahvalio na velikoj pomoći DVD-ovcima Općine Marčana.

Foto Loris Zupanc

Foto Loris Zupanc
Foto Loris Zupanc

mot

Porečke MOTine pokorile Buzet. Osvojile Grand Prix i još 7 medalja

Vlasta Delimar

Vlasta Delimar i Vesna Stilinović u porečkom kazalištu – Umjetničke legende imat će performans