in

Porečke učenice nagrađene na Međunarodnom natjecanju za mlade klaviriste

Rita Gulić i Mika Gubić

Glazbeni odjel pri Osnovnoj školi Milan Brozović Kastav bio je organizator i domaćin online Međunarodnog natjecanja za mlade klaviriste “Una Corda”. Na natjecanju su nastupili učenici osnovnih glazbenih škola podijeljenih u 6 kategorija, ukupno 49 natjecatelja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Njihove izvedbe procjenjivao je ocjenjivački sud koji čine renomirani glazbenici i profesori klavira: Ana Dražul, Suzana Ursić, Ivana Godec-Vinceković i Mia Elezović.

Umjetničku školu Poreč predstavile su učenica 1. razreda klavira Mika Gubić, u klasi profesorice Ivane Katunar osvojila je zlatno priznanje i 3. mjesto i učenica 3. razreda Rita Gulić, u klasi profesorice Aleksandre Orbanić osvojila je zlatno priznanje i 1. mjesto.

Izvrsnim i nadahnutim nastupom Mika i Rita dobile su pohvale ocjenjivačkog suda te na ovaj način motivirane da se i dalje trude i napreduju. Učenica Mika Gubić ovom je prilikom prvi put sudjelovala na natjecanju već u prvom razredu, što njezin uspjeh čini još većim. Učenica Rita Gulić izuzetno je marljiva i višestruko nagrađivana učenica.

-Ponosni smo što je učiteljica klavira Umjetničke škole Poreč Suzana Ursić pozvana da bude član ocjenjivačkog suda uz renominirane glazbenike i profesore klavira. Ovaj izuzetan uspjeh i osvojene prve nagrade veliko su priznanje učenicama Miki i Riti,  profesoricama Ivani i Aleksandri, kao i dragim roditeljima koji spremno i predano surađuju, pomažu i podržavaju. Prepoznati i nagrađeni izniman trud i postignuti rezultati veliki su poticaj i motivacija za daljnji napredak, istaknula je ravnateljica škole Sanjica Sara Radetić.

TAR: Otvara se COVID-punkt za testiranje turista od 10. lipnja

MARČANA: Mladi vozač Alfe zabio se u Citroen i teško ozlijedio ženu