in

TAR: Otvara se COVID-punkt za testiranje turista od 10. lipnja

Turistička zajednica Općine Tar-Vabriga u suradnji s Općinom Tar-Vabriga osigurala je provođenje testiranja na COVID-19 za goste privatnog smještaja i malih objekata kojima je potreban PCR test ili brzi antigenski test za odlazak iz Hrvatske.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije obavljat će testiranja na COVID -19  od četvrtka 10. lipnja i odvijat će se na COVID TEST POINT-u  na parkiralištu pored groblja u Taru i to utorkom, četvrtkom, petkom i subotom u vremenu od 12 do 14 sati, isključivo uz prethodnu najavu, najkasnije dan ranije do 15 sati na e-mail:

covid@tar-vabriga.com.

Obrazac za prijavu testiranja bit će dostupan na web stranicama Turističke zajednice Općine Tar-Vabriga . U pripremi je i aplikacija koja će omogućiti online naručivanje.

Cijena brzog antigenskog testiranja bit će 100 kn, a PCR testa 375 kuna. Rezultati brzog antigenskog testa bit će poznati dva sata nakon testiranja, a PCR testa unutar 24 sata. Testiranje će biti moguće platiti gotovinom u kunama ili karticom, a rezultati bit će dostavljeni na e-mail adresu, i to na hrvatskom i engleskom jeziku. Trošak testiranja snosit će gost.

U slučaju potrebe za dodatnim informacijama zainteresirani se mogu javiti u ured  Turističke zajednice Općine Tar-Vabriga , Istarska 8/a, na telefon: +385 52 443-250 ili na e-mail:  covid@tar-vabriga.com.

-Iskustvo prošlogodišnje turističke sezone pokazalo je da su stabilna i sigurna epidemiološka situacija, duga tradicija u turizmu, kvalitetna turistička ponuda kao i blizina naših glavnih emitivnih tržišta, naše glavne prednosti.

I u budućem razdoblju naglasak svakako treba biti stavljen na odgovorno ponašanje cijele zajednice, pridržavanje propisanih mjera kao i postizanje higijenskih standarada, budući da će percepcija sigurnosti, zasigurno i ove godine, biti osnovni motiv dolaska u destinaciju, a visoka zdravstvena sigurnost gostiju, naš prioritet, kaže Sanja Žužić, direktorica TZ-a.

Za sigurniji boravak gostiju u Tar- Vabrigi TZ pripremila je posebnu rubriku na svojim službenim Internet stranicama https://www.tar-vabriga.com/hr/o-nama/covid-19 gdje je moguće pronaći niz korisnih informacija vezanih uz mogućnosti ulaska u Hrvatsku, svih propisanih protuepidemijskih mjera, posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i mnoge druge korisne informacije.

– Proteklog tjedna provedeno je cijepljenje iznajmljivača koji su se za cijepljenje prethodno prijavili u ured TZ-a. Osigurali smo sve preduvjete za sigurnu i stabilnu turističku sezonu koja bi sudeći po trenutnom stanju bookinga trebala biti dobra, istaknula je Sanja Žužić.

POREČ: Otvara se izložba Dee Curić “Cvjećarica”

Porečke učenice nagrađene na Međunarodnom natjecanju za mlade klaviriste