in

Porečki harmonikaši oduševili publiku na svečanosti u Münchenu

Hrvatski konzulat u Münchenu organizirao je 31. svibnja svečanost povodom proslave Dana državnosti, na kojoj su se okupili brojni političari, kulturni i gospodarski djelatnici Bavarske, među kojima su prisustvovali i predstavnici turističkog sektora. Na poziv generalnog konzula Republike Hrvatske u Münchenu Vladimira Duvnjaka, suorganizator svečanosti bio je Grad Poreč-Parenzo zajedno s Turističkom zajednicom Poreča, te je održana prezentacija grada Poreča, turističke ponude grada kao i mnogobrojne istarske delicije. Poreč je predstavljen i kao pobratim njemačkog grada Poinga s kojim je 2013. godine potpisao Sporazum o suradnji i uspostavi prijateljskih odnosa, dok su se župe Poreč i Poing zbratimile godinu kasnije.

Ispred gotovo 400 sudionika na svečanoj sjednici povodom proslave Dana državnosti, u kulturnom djelu nastupili su, možemo reći već prepoznatljivi brand grada Poreča-Parenzo – porečki harmonikaši, učenici Umjetničke škole Poreč.

David Pršurić, učenik 3. razreda, kao ovogodišnji pobjednik državnog natjecanja u svojoj kategoriji zadivio je uzvanike Brahmsovom obradom Mađarskog plesa br. 5. Davida je pripremao njegov mentor Paolo Peruško, prof. savjetnik. Atraktivnom skladbom E. Derbenka, svečanost su zaokružili i izazvali oduševljenje publike kvintet harmonika u sastavu Vito Janko, Lucia Janko, Lena Pelaić, Erik Petrović i Leona Janko. Harmonikaši koji sviraju jazz animirali su publiku te se ritmiziranim pljeskom publika uključila u samu izvedbu. Kvintet je pripremila Ana Šterpin Zagoranski, prof. savjetnica, objavila je Umjetnička škola.

Foto Tanja Kocijančić

Poreč: Svečano otvorena ribarnica u novom ruhu – Bespovratnim EU sredstvima do ugodnog prostora za prodavače i kupce

udruge u kulturi novigrad

Više od 2,2 milijuna kuna iz županijskog proračuna za projekte u kulturi