in

Porečki harmonikaši osvojili nagrade na natjecanju World open Online music competition

Foto Umjetnička škola Poreč - Kolaž Istra Terra Magica

Na 13. World open Online music competitionu, natjecanju s najdužom online tradicijom (od 2010. godine), učenici harmonike Umjetničke škole Poreč predstavili su Republiku Hrvatsku i ostvarili vrijedne rezultate. Natjecanje je u potpunosti online i obuhvaća sve instrumente, ansamble, orkestre i zborove. Prijave se primaju 365 dana u godini, a natjecatelj odabire jedno od tri vremenska roka za slanje videosnimka (koje moraju biti napravljene po posebnim pravilima i isključivo za ovo natjecanje).

U disciplini harmonika, u raznim kategorijama i pod stručnim ocjenjivačkim sudom u sastavu: Petri Makkonen iz Finske, Bojan Bjelić iz Srbije i Nguyen Tai Hung iz Vijetnama – učenici Umjetničke škole Poreč pod vodstvom učiteljice mentorice Anamarije Lovrečic ostvarili su sljedeće rezultate:

VITO MENDICA, učenik 6. razreda – Exceptional performer – Junior Varietè – XXII. Kategorija (jedinstvena kategorija do 17 godina starosti), druga nagrada

EMILI JURCAN, učenica 5. razreda – Promising performer – IX. Kategorija, druga nagrada

ELLEN LEPORIZ, učenica 4. razreda – Excellent performer – VII. Kategorija, prva nagrada

Tvorac i direktor WORLD OPEN Online Music Competitiona je Milomir Dojčinović, predsjednik Europske udruge glazbenih pedagoga i izvođača.

Požar u Puli - Hrvatska vatrogasna zajednica

Požar u Puli konačno pod kontrolom

Foto Ured Predsjednika Republike hari herak milanović

Prijem kod Milanovića: Sokolarstvo uvršteno na UNESCO-vu listu nematerijalne svjetske baštine