in

Porečki harmonikaši sjajni na 2. internacionalnom festivalu muzike „Skala“

Lucia Janko

Učenici i učenice harmonike Umjetničke škole Poreč nastavljaju sa sjajnim rezultatima u svom stilu. Unatoč otežanim uvjetima zbog pandemije i prilagodbi načinima rada, porečki harmonikaši su nezaustavljivi pa su se tako nedavno predstavili na 2 on line natjecanja i ponovo postigli sjajne rezultate.

Na 2. internacionalnom festivalu muzike „Skala“ Brčko DISTRIKT 2021. (BIH) predstavilo se 4 učenika harmonike Umjetničke škole Poreč te osvojili izvrsne rezultate.

U 1. kategoriji predstavilo se troje naših učenika 2. razreda koji su svojim nastupom zauzeli prva tri mjesta:

– David Pršurić u klasi profesora savjetnika Paola Peruška osvojio je 1. nagradu sa 96.33/100 bodova i pobjednik je svoje kategorije;

– Lucia Janko u klasi profesorice savjetnice Ane Šterpin Zagoranski osvojila je 1. nagradu sa 93.5/100 bodova i zauzela 2. mjesto u ukupnom poretku;

– Steisi Ritoša u klasi profesorice savjetnice Vilijane Šugar osvojila je 1. nagradu sa 93/100 bodova i zauzela 3. mjesto u ukupnom poretku.

U 2. kategoriji natjecao se godinu dana stariji:- Erik Petrović, učenik 3.razreda, također u klasi profesorice savjetnice Ane Šterpin Zagoranski koji je osvojio 2. nagradu sa 87.5/100.

Erik se natjecao i na 11. internacionalnom festivalu harmonike AKORDEON ART plus online natjecanju u organizaciji Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu gdje je potvrdio svoju visoku 2. nagradu te osvojio 87.75/100 bodova.

ATP Croatia Open: U Umag stižu senzacionalni mladi tenisači

Policija najavila akciju zaštite pješaka u prometu