in

ATP Croatia Open: U Umag stižu senzacionalni mladi tenisači

Foto PR Plava Laguna - ATP

Pripreme za ovogodišnji, legendarni, teniski turnir 31. Plava Laguna Croatia Open, koji će se od 16. do 25. srpnja održati u Umagu, u završnoj su fazi.Novo izdanje turnira danas su u Zagrebu najavili Arlen Brozić, direktorica Izvršnog odbora Plava Laguna Croatia Opena Umag, Tomislav Poljak, direktor Plava Laguna Croatia Opena Umag i Goran Ivanišević, ambasador i prijatelj turnira koji već 31. godinu za redom potvrđuje poziciju najboljeg promotora hrvatskog turizma.

Foto Plava Laguna – Stadion u Stella Marisu

– Ušli smo u ozbiljne godine turnira koji iza sebe ima bogatu tradiciju te je jedan od sinonima Hrvatske, Istre i Umaga, kako u sportskom, tako i u turističkom smislu. S godinama je turnir sve više rastao te je ostao predvodnik promjena u trendovima i uzor drugim turnirima. Za nas je turnir Plava Laguna Croatia Open Umag puno više od teniskog turnira – to je događaj koji je izgrađen na vlastitoj snažnoj povijesti, vrijednostima zajednice, tradiciji i hrvatskom identitetu. To su i neke od vrijednosti kojima se Plava Laguna vodi, stoga nam je drago da je i Goran s nama, kao jedan od simbola hrvatskog sportskog identiteta. I ove godine će turnir promovirati Istru i Umag kao turističke destinacije, pa nam je veliko zadovoljstvo i što smo uspjeli osigurati televizijske prijenose na pet kontinenata, odnosno u više od 120 država – najavila je Arlen Brozić i dodala kako su se ove godine u sportskom dijelu turnira odlučili fokusirati na mlade nade, na igrače pred kojima je izuzetno uspješna karijera.

Među njima su svakako Lorenzo Musetti i Carlos Alcaraz. Dvojac koji je obilježio tenisku 2021.godinu kada je riječ o novim imenima. Stručnjaci ih prema potencijalu uspoređuju s nekim od najvećih igrača u povijesti tenisa.

– Uz Jannika Sinnera, koji je 2019. igrao u Umagu i čijem se povratku nadamo u skoroj budućnosti, njih dvojica su jedini tinejdžeri u ATP Top 100, a karakterizira ih napadački, beskompromisan i atraktivan tenis. Talijan Musetti u tek započetoj karijeri već ima pobjede protiv igrača kao što su Wawrinka, Nishikori, Schwartzman, Dimitrov, Auger-Aliassime, Goffin i drugi, a Španjolac Alcaraz jedan je od samo pet tenisača u povijesti koji je osvojio tri Challenger naslova prije 18. rođendana te je peti najmlađi igrač od 2000. koji je ušao u Top 100 nakon Nadala, Gasqueta, Ćorića i Del Potra.

Sretan sam što upravo njih dvojica stižu u Umag, pogotovo nakon što su u Roland Garrosu pokazali tako dobar tenis. Alcaraz je ukupno dobio pet mečeva prošavši kvalifikacije i dva kola glavnog turnira, a Musetti je jučer u osmini finala vodio 2-0 u setovima protiv Đokovića i jako ga namučio – otkrio je direktor turnira Tomislav Poljak.

Iako će se, uslijed pandemije koronavirusa, ovogodišnji turnir održati u novim okolnostima, Umag i ove godine donosi brojne novosti. Jedna od njih je i serija kvalifikacijskih turnira Road to Umag.- Road to Umag naziv je za seriju od tri, nazovimo ih pretkvalifikacijska turnira, koja počinje ovoga tjedna u Karlovcu.

Nakon toga, čekaju nas još i turniri u Požegi (17.-19. lipnja) i Splitu (25.-27. lipnja). Priča će kulminirati Road to Umag Mastersom koji će se održati dva dana prije početka Plava Laguna Croatia Open Umaga. Konačni pobjednik serije, koja je namijenjena isključivo hrvatskim igračima, dobit će pozivnicu za kvalifikacije našeg ATP turnira.

Ovime želimo dati priliku svim domaćim tenisačima da budu dio našeg turnira i pokušaju se izboriti za mjesto među teniskom elitom, ali i kroz ove turnire odigraju veliki broj kvalitetnih mečeva – ispričao je Tomislav Poljak.

Zadovoljstvo zbog sudjelovanja na novom izdanju turnira izrazio je i veliki prijatelj umaškog natjecanja legendarni Goran Ivanišević.

– Drago mi je što se, nakon godinu dana stanke, ponovno družimo u Umagu. Što se tiče mladih tenisača koji stižu na turnir, oni su budućnost tenisa. Umag je možda jedan od vodećih turnira na svijetu koji prepoznaje mlade talente i narednih godina ćemo, zahvaljujući njima, zasigurno gledati vrhunski tenis. Upravo je Umag bio odskočna daska za Đokovića, Nadala, pa i mene. Bit će zanimljivo kao i uvijek, puno iznenađenja, puno dobrog tenisa i nadam se da će publika moći to popratiti, dopuste li to epidemiološke mjere – rekao je Ivanišević.

Umag će tako i ove godine biti centar tenisa u kojem će se, osim igrača u glavnom turniru, natjecati i gotovo 500rekreativaca na popratnim turnirima. Pored novog Road to Umag, održat će se ponovno i ITF-ov turnir u kolicima s najboljim hrvatskim tenisačem Antom Joskićem na čelu, HEPi turnir, Umag Stars Open koji je već u svom prvom izdanju okupio poznate zaljubljenike u tenis te već tradicionalni VIP turnir.

Ovogodišnji Plava Laguna Croatia Open Umag počinje 16. srpnja, a više informacija o turniru dostupno je na službenoj web stranici www.croatiaopen.hr.

voda čaša ilustracija

Bez vode 9. lipnja dio Poreča, Kaštelira, Vižinade i Sv. Lovreča

Porečki harmonikaši sjajni na 2. internacionalnom festivalu muzike „Skala“