in

Porečki harmonikaši uspješni na II. hrvatskom natjecanju za harmoniku

Hrvatsko natjecanje za harmoniku je prema broju prijavljenih natjecatelja, mentora i ustanova najveće natjecanje državne razine učenika i studenata harmonike u Hrvatskoj te okuplja učenike i studente iz cijele države. Ove godine natjecanje se održalo u online formatu putem javnih video objava svakog natjecatelja te su tim putem svi učenici i mentori imali priliku uživati u nastupima, analizirati izvedbe i učiti jedni od drugih na taj način. Sudjelovalo je 75 natjecatelja te 39 mentora iz 29 škola diljem Hrvatske.

Umjetničku školu Poreč predstavljalo je troje učenika:

  • David Pršurić, pod mentorstvom učitelja Paola Peruška, učenik 2. razreda harmonike,natjecao se u Petar Pan kategoriji i osvojio I. nagradu i 1. mjesto uz novčanu nagradu.
  • Steisi Ritoša, pod mentorstvom učiteljice Vilijane Šugar, učenica 2. razreda harmonike,natjecala se u Petar Pan kategoriji i osvojila I. nagradu i 3. mjesto.

Snimke učenika natjecatelja u Petar Pan kategoriji možete poslušati i pogledati na sljedećoj poveznici:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLFpl1HHFFqU4Br2mLUR2HgdF1wlwGP21j

  • Emili Jurcan, pod mentorstvom učiteljice mentorice Anamarije Lovrečić, učenica 4. razreda harmonike, natjecala se u B kategoriji i osvojila 2. nagradu.

Snimke učenika natjecatelja u Petar Pan kategoriji možete poslušati i pogledati na sljedećoj poveznici:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLFpl1HHFFqU6q4Ga_XtF92G1baRuFfkRi

Ocjenjivački sud činili su renomirani glazbenici i pedagozi: Elsbeth Moser (Njemačka), Ander Tellerìa (Španjolska) i Vojin Vasović (Srbija).

POREČ: Nove piknik zone u gradu i okolnim naseljima

POREŠTINA – Plan skupljanja otpada od papira, plastike i stakla – uskoro podjela spremnika u Kašteliru i Sv. Lovreču