in

POREŠTINA – Plan skupljanja otpada od papira, plastike i stakla – uskoro podjela spremnika u Kašteliru i Sv. Lovreču

Na području općina Tar-Vabriga, Vrsara i Funtane podijeljeni su individualni spremnici za odvojeno sakupljanje papira, plastične i staklene ambalaže za sve korisnike, a već ovaj petak, 21. svibnja, dijele se u Općini Vižinada, nakon čega će uslijediti i podjela na području općina Kaštelir-Labinci i Sv. Lovreč.

Podjelom individualnih spremnika s terena se uklanjaju postojeći eko otoci.

Pražnjenje spremnika za selektivni obavljat će se u danima odvoza miješanog komunalnog otpada, i to svaki drugi tjedan naizmjenično plavi spremnik za papir i karton te žuti spremnik ta plastiku, dok će se  staklena ambalaža sakupljati jedan put mjesečno.

Cjelokupni plan pražnjenja spremnika možete preuzeti i pogledati ovdje.

Pravnim subjektima na područjima na kojima su podijeljeni spremnici za selektivni otpad pražnjenje će se također obavljati prema priloženom planu.

-Molimo sve korisnike da se prilikom odlaganja otpada u spremnike  pridržavaju uputa te u spremnike odlažu čistu i ispranu ambalažu za koju je spremnik namijenjen. Na svakom spremniku nalazi se naljepnica sa oznakom koja vrsta otpada se smije, a koja ne smije odlagati u pojedini spremnik te ukoliko postoje kakve nedoumice oko pojedine vrste otpada na našim web stranicama nalazi se kratka brošura abeceda otpada. Abecedu možete preuzeti i pogledati ovdje.

Kao i kod sakupljanja miješanog komunalnog otpada, spremnik je u dane odvoza potrebno postaviti na vidljivo mjesto uz ulicu kako bi se omogućilo nesmetano pražnjenje spremnika od strane naših djelatnika. Ističemo da se ova usluga ne naplaćuje dodatno no također napominjemo da spremnici u kojima se ne nalazi odgovarajući otpad, neće se isprazniti. Kao obavijest o istome, na spremnik će se nalijepiti naljepnica upozorenja čime će takav spremnik, ukoliko je naravno uklonjen sav nepropisno odloženi otpad, isprazniti u slijedećem terminu prema planu sakupljanja, poručuju iz Usluge.

Ukoliko netko od korisnika nije preuzeo svoje spremnike može ih uzeti u reciklažnom dvorištu Košambra, Garbina 10, Poreč, od ponedjeljka do petka od 7 do 17 sati.

Porečki harmonikaši uspješni na II. hrvatskom natjecanju za harmoniku

Velika vijest: Njemačka skida Hrvatsku s liste visokorizičnih zemalja!