in

Porečki ONSTAGE uspješno zaključio prvi workshop: Djeca i mladi glumili, pjevali i plesali

Foto Onstage studio Poreč

Autorskom predstavom „Crvenkapica i druge priče“ proteklog je vikenda u Poreču svečano zaključen prvi dvomjesečni workshop novoosnovanog ONSTAGE studija za glumu i mjuzikl. U radionicama je sudjelovalo tridesetak djece i mladih iz Poreča i okolice, koji su uspješno savladali prve korake na „kazališnim daskama“. Naučili su osnove glume, pjevanja i plesa, otkrivajući sve tajne stvaranja vlastitog mini-mjuzikla. Istovremeno su se kreativno izražavali, izgrađivali samopouzdanje i stjecali nova prijateljstva. Rezultate marljivog rada pokazali su u dvorani u prigradskom naselju Vranići svojim roditeljima i prijateljima koji su ih nagradili zasluženim velikim pljeskom i glasnim odobravanjem.

Najmlađa grupa - Foto Onstage studio
Najmlađa grupa – Foto Onstage studio

Najmlađa grupa petogodišnjaka i šestogodišnjaka već je ranije pred publikom izvela svoju verziju predstave „Rat drvenih boja“, pretvorenu u mjuzikl. Prenijela je tako poruku vrijednosti zajedništva i međusobne podrške. Crvenkapicom su se zajedno predstavili polaznici grupa od 7 do 9 te od 10 do 14 godina, iznenadivši mnoge svime što su naučili i pripremili u samo dva mjeseca. Prema scenariju mladih umjetnika, u popularnu su priču uskočili šaroliki likovi, među kojima pinokiji, snjeguljice, zečići i tri praščića, a na kraju je ispalo da ni vuk nije tako loš. Njihov je zaključak da ne treba vjerovati svemu što se čuje, već samostalno zaključivati što je dobro, a što zlo.

S polaznicima su predano radile vlasnica ONSTAGE-a, Porečanka Sheri Gržinić, koja je diplomirala na akademiji za glumu i mjuzikl Scuola del Teatro Musicale u Italiji i završila školu Ri-teatra u Rijeci te Angelica Zacchigna, profesionalna glazbenica i studentica jazz pjevanja na Konzervatoriju za glazbu „Giuseppe Tartini“ u Trstu. Osim toga, stariju je ekipu koreografijama podučila gostujuća predavačica Mia Marenić, akademska glazbenica koja je diplomirala violinu na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, a plesom se bavi dugi niz godina u udruzi mladih USB.

Zastor se nad pozornicom ONSTAGE studija tek spustio, a ponesena entuzijazmom i pozitivnom energijom prvih ostvarenja, voditeljska ekipa već najavljuje nove aktivnosti. U pripremi je, tako, Christmas Workshop za djecu i mlade, koji počinje u petak (25. studenog) i traje do 17. prosinca. Održavat će se petkom i subotom, upisi su pri kraju i preostalo je tek nekoliko slobodnih mjesta.

Novi ciklus radionica za 2023. godinu zakazan je od 13. siječnja do 11. ožujka. S radom će nastaviti tri postojeće grupe (za petogodišnjake i šestogodišnjake, za polaznike od 7 do 9 te od 10 do 14 godina). Novost će biti grupa od 15 do 18 godina te ona za odrasle (od 19 do 99 godina), uz napomenu da gluma nije samo umjetničko izražavanje, već može pomoći u borbi protiv stresa, kod svladavanja straha od javnih nastupa i održavanja mentalnog zdravlja.

Upisi kreću sredinom prosinca, ali je već sad moguće dobiti sve željene informacije telefonom na broj 097 708 7076 ili e-mailom na adresu sheri.onstage@gmail.com.

Foto Likovna udruga Poreč - Izložba Rudija Poropata

POREČ: Otvorena izložba „Mojih 75„ Rudija Poropata

Ilustracija - Foto Annabel_P za Pixabay

Muškarac pretukao maloljetnika u centru Poreča