in

POREČ: Otvorena izložba „Mojih 75„ Rudija Poropata

Foto Likovna udruga Poreč - Izložba Rudija Poropata

U ponedjeljak 21.11.2022., upravo na dan zaštitnika Poreča sv. Maura,  otvorena je u Galiji, u galeriji Likovne udruge Poreč, samostalna izložba Rudija Poropata.  Ovo je druga samostalna izložba kojom obilježava svoj 75. rođenda i svom rodnom Poreču, gradu mozaika, daje svoj skromni doprinos.

Foto Likovna udruga Poreč - Izložba Rudija Poropata
Foto Likovna udruga Poreč – Izložba Rudija Poropata

Kao zaljubljenik u more, obalu, podmorje i svu prirodu godinama je sakupljao oblutke, školjke i sve interesantno što bi našao. Spontano se stvorila ideja da taj materijal iskoristi za uređenje dvorišnih zidića pa je materijalu počeo dodavati keramičke elemente, koje je izrađivao od pločica, rezao, oblikovao, brusio, kombinirao boje, tražio prigodne alate za obradu.

Radovi nastali u proteklih 10 godina krase police i zidove ateljea u obiteljskoj kući, a neke je autor izlagao na skupnim izložbama LUP-a čiji je član. Ovom prigodom izložio je mozaike, obrađeni kamen,  naplavine te ostale dotjerane pronađene materijale kojima je udahnuo dušu.

Foto Likovna udruga Poreč - Izložba Rudija Poropata
Foto Likovna udruga Poreč – Izložba Rudija Poropata

Uz obitelj, na otvorenju je prisustvovao veći broj prijatelja i poznanika koji su u emotivnoj atmosferi uživali u nastupu VES ZT Labinci Nigrignanum i recitaciji posvećenoj Rudiju, dugogodišnjem susjedu, od strane Nevije Cvitko.  Osim predsjednice Lup, Ester Diklić i autora Rudija Poropata, prisutnima se kratko obratila i voditeljica zbora „Joakim Rakovac“ Đeni Radaković , koja se zahvalila Rudiju i na požrtvovnom radu kao predsjedniku  kultnog porečkog  zbora.

Foto LUP Poreč - Radovi Rudija Poropata 2022.
Foto LUP Poreč – Radovi Rudija Poropata 2022.

Izložba „Mojih 75“ ostaje otvorena do 30 studenog, a može se pogledati radnim danom i subotom, u radno vrijeme Galije od 9,00 do 12,00 sati. Autor se zahvaljuje svima koji će posjetiti ovu izložbu i svoja zapažanja i utiske upisati u knjigu dojmova, objavila je Likovna udruga Poreč.

Foto DND Marčana

MARČANA: U subotu u Krnici Adventska radionica za djecu

Foto Onstage studio Poreč

Porečki ONSTAGE uspješno zaključio prvi workshop: Djeca i mladi glumili, pjevali i plesali