in

Potpisan ugovor za projektiranje novog vrtića i jaslica u Varvarima

Foto Grad Poreč

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i Tonka Radetić Maglica iz tvrtke Geo-Rad d.o.o. iz Rijeke potpisali su danas o izradi projektne dokumentacije idejnog, glavnog i izvedbenog projekta Dječjeg vrtića Varvari.

– Kao što smo i najavili, nastavljamo ulagati u naše najmlađe. Nakon novih vrtića u Velom Maju, Dračevcu i Žbandaju, te energetske obnove zgrade Gornjeg vrtića, pred nama su izgradnje vrtića u Varvarima i Novoj Vasi, te daljnje korištenje prostora Maro kluba u Špadićima. Ovdje govorimo o više od 300 novih mjesta u vrtićima do 2025. godine, po čemu vjerujemo da smo među rekorderima u Hrvatskoj. Potpuno novi vrtić i jaslice u Varvarima, u blizini boćarskog igrališta, moći će primiti oko 150 djece, što će biti veliki korak naprijed u našim nastojanjima da svoj djeci u Poreču omogućimo jednake uvjete za rast i obrazovanje. Naš grad, na sreću, bilježi stalni porast broja rođenih beba, a to nas jako veseli., komentirao je gradonačelnik.

Podsjetimo, uspješnom prijavom projekta, Gradu Poreču je Ministarstvo znanosti i obrazovanja kroz program Nacionalnog plana oporavka i otpornosti dodijelilo 1,45 milijuna eura (10,9 milijuna kuna) bespovratnih sredstava za dogradnju i opremanje novog dječjeg vrtića i jaslica u Varvarima, dok će preostali dio financirati Grad Poreč. Po potpisivanju ugovora s Ministarstvom, proveden je i postupak javne nabave na koju su pristigle ponude šestero ponuditelja. Odabrana je najpovoljnija ponuda u iznosu od 38.480 eura + PDV. Rokovi za izradu dokumentacije (idejni, glavni i izvedbeni projekt ) je 180 dana, te će se, nakon ishodovane dozvole, provesti postupak javne nabave i odabrati izvođač radova.

Očekuje se, bude li sve išlo po planu, da će novi vrtić i jaslice u Varvarima otvoriti svoja vrata tijekom 2024. godine, dok Grad paralelno radi na projektiranju još jednog vrtića, u prigradskom naselju Nova Vas, doznajemo u Gradu Poreču.

Foto KBK Planet Sport Pula

Mladi kickboxing početnici Planet Sporta odlični na Plitvicama – Osvojili čak 14 medalja

Foto NK Funtana - juniori

NK FUNTANA: Juniori odlični, pioniri i seniori čekaju iduću priliku