in

Predstavljanje XXV. PoZiCe u Poreču – Zbirke najboljih učeničkih radova

Gradska knjižnica Poreč će u srijedu, 27. listopada, predstaviti XXV. PoZiCu, zbirku literarnih i likovnih radova učenika prijateljskih gradova Poreča, Zaboka i Crikvenice.

Zbirka je nastala kao odabir najboljih literarnih i likovnih radova učenika u protekloj školskoj godini u školama Poreča, Zaboka i Crikvenice, a već više od dva desetljeća ona je simbol prijateljstva tih triju gradova te jedinstveni primjer dobre suradnje koja otvara nove svjetonazore mladim literatima i autorima likovnih radova.

Naš program obogatit će pohvaljeni učenici na natječaju „Nagrada Laurus nobilis“ čiji su radovi, uz one nagrađene Naje JugovacCarla GhersinichaRoberte Radman i Ilari Stojnić, uvršteni u zbirku, a to su: Lucija GeržinićZoe PašagićNeva BlaževićBenedetta TerzićGiordano SimpsichGaia ModrićAntonio JukićEmma Berta Bočkor i Paola Paljić.

Nakladnici ovogodišnje zbirke su Grad Poreč i Gradska knjižnica Poreč.

-Zbog epidemioloških mjera, predstavljanje će se održati u ograničenom broju posjetitelja. Školama koje su sudjelovale u natječaju Laurus nobilis još jednom zahvaljujemo, a primjerci knjiga bit će poslani poštanskim putem, poručili su iz knjižnice.

nataša ravnić marijana liović kuglačice istra poreč

“Razbile” Slovačku: Kuglačice na svjetskom prvenstvu igraju utakmicu za pobjednika skupine

karate klub finida poreč

Dvije bronce za porečku Finidu na Prvenstvu Hrvatske