in

“Razbile” Slovačku: Kuglačice na svjetskom prvenstvu igraju utakmicu za pobjednika skupine

Nataša Ravnić i Marijana Liović na Svjetskom prvenstvu

Na svjetskom prvenstvu u kuglanju u Poljskoj hrvatska reprezentacija nastavlja s pobjedama. Jučer su žene odigrale drugu utakmicu u skupini protiv Slovačke i pobijedile s maksimalnih 8:0! Igračice porečkog Kuglačkog kluba Istra Marijana Liović i Nataša Ravnić odigrale su zapaženu ulogu u tom meču.

Nataša je s 633 čunja bila najbolja igračica susreta, a Marijana je srušila 612 čunja. Danas je dan odmora, a sutra u 8 sati na redu je utakmica protiv Rumunjske koja će odlučiti pobjednika skupine.

Podsjetimo. Deveto po redu Svjetsko ekipno prvenstvo u kuglanju za žene i muškarce u tijeku je do 30. listopada u poljskom gradu Tarnowou Podgorneu. Hrvatska ženska reprezentacija krenula je u obranu titule Svjetskih prvakinja iz 2019. godine, dok muška reprezentacija isto traži svoje mjesto na samom vrhu. Kako su krenule prve utakmice obje reprezentacije na dobrom su putu za osvajanje medalja.

Sistem natjecanja je takav da najprije idu razigravanja po skupinama koji je u tijeku do 27. listopada. Potom se 28. listopada igraju četvrtine finala, 29. polufinale a 30. listopada finale Svjetskog prvenstva.

U nedjelju je odigrana prva utakmica u kojoj je ženska reprezentacija superiorno s 8:0 pobijedila reprezentaciju Estonije, a isti rezultat ponovila jučer protiv Slovačke.

degustazione tar hrana marende

TAR: Marende u DeguStazioneu od 18. listopada

pozica zbirka učeničkih radova gradska knjižnica poreč 2021

Predstavljanje XXV. PoZiCe u Poreču – Zbirke najboljih učeničkih radova