in

Radionica DND-a i Usluge Poreč – Od otpada djeca stvorila božićne ukrase za adventsku jelku

Foto DND - Usluga Poreč

Prošli mjesec obilježen je Europski tjedan za smanjenje otpada kroz razne aktivnosti. Jedna od njih u organizaciji komunalnog poduzeća Usluga Poreč bila je likovna radionica “Likovni laboratorij” koja je u suradnji s DND-om Poreč naglasila važnost pravilnog odlaganja i smanjenja otpada. Djeca su se kreativno izražavala pretvarajući plastične boce u prekrasne božićne ukrase.

Foto DND - Usluga Poreč
Foto DND – Usluga Poreč

Organizirana je dječja radionica izrade božićnih ukrasa od plastičnih boca. Pod vodstvom svoje mentorice, djeca su dala novu svrhu plastičnim bocama koje bi inače završile kao otpad. Ova kreativna inicijativa potiče svijest o recikliranju, pobuđuje dječju maštu i educira ih o važnosti ponovne uporabe materijala.

Izrađeni božićni ukrasi ukrasili su u subotu adventsku jelku na trgu Matije Gupca tijekom tradicionalnog adventa Poreča. Kroz ovu radionicu, djeca su ne samo uživala u stvaranju ukrasa, već su i naučila o važnosti smanjenja otpada i odgovornog postupanja s različitim materijalima.

-Zahvaljujemo se DND-u Poreč i svim sudionicima ove radionice te se veselimo novim zajedničkim projektima i učenju kako doprinijeti smanjenju otpada. Svijest o smanjenju otpada ključna je za očuvanje okoliša. Razmislite o svojim svakodnevnim navikama, smanjite količinu otpada, reciklirajte i ponovno koristite predmete kako bismo zajedno doprinijeli očuvanju našeg okoliša, poručuju iz Usluge Poreč.

Foto Stolnoteniski klub Tar

U Umagu srebro i dvije bronce za Stolnoteniski klub Tar

Foto KArate klub Finida Poreč

POREČ: Berba medalja za karataše Finide na Prvenstvu Hrvatske