in

S radom startao 5. novigradski ljetni kamp Movingrad

Ljetni kamp za djecu u Novigradu

Početkom tjedna s radom je započelo peto izdanje dječjeg ljetnog kampa Movingrad. Okupljene mališane i njihove roditelje pozdravili su tom prigodom voditelj Kampa Goran Ritoša, te novigradski gradonačelnik Anteo Milos. Okupljenim mališanima, kao i onima koji će se kampu pridružiti u drugoj i trećoj smjeni, gradonačelnik je poželio dobru zabavu i druženje, uz koje će ponešto i naučiti, a sve će im to – rekao je – ostati kao lijepa ljetna uspomena.

Ljetni kamp za djecu u Novigradu

Aktivnosti ovogodišnjeg izdanja Movingrada bit će raspoređene u tri termina, u ukupno četiri grupe, od 5. srpnja do 13. kolovoza. U svom petom izdanju novigradski dječji ljetni kamp okupio je rekordan broj djece, njih čak 120, u dobi od šest do 14 godina. O velikom interesu za Movingrad dovoljno govori podatak kako je na njegovu prvom izdanju bilo 60-ak polaznika, taj je broj kroz godine rastao, pa je do danas – udvostručen!

Polaznike i ove godine očekuju  brojne sportske aktivnosti i zabavni sadržaji. Bit će tu škola plivanja i trčanja, vozit će se bicikl, igrati odbojka, tenis, nogomet i razne društvene igre, a bit će vremena i za ples i glazbu. Za troje polaznika kampa pripremljen je program prilagođen djeci s posebnim potrebama.

Ljetni kamp za djecu u Novigradu

Kroz sve aktivnosti polaznike će voditi i pratiti provjereni stručni tim pod vodstvom profesora kineziologije Gorana Ritoše i asistenta Miše Sučića, a angažirani su i asistenti za vođenje posebnog programa, kao i vanjski suradnici, kako bi se dječje aktivnosti provele što kvalitetnije. Za svu djecu osiguran je doručak, voće, ručak (topli obrok), voda, majice i kape.

Lokacija kampa je u novigradskom Karpinjanu, u parku Janeza Ziherla odnosno tamošnjoj borovoj šumici, a u neposrednoj blizini su i sadržaji koji će dobro doći u provođenju aktivnosti kampa – Zelena i druge uređene plaže,  igrala za djecu, igralište za odbojku na pijesku, polivalentno sportsko igralište, fitness park itd.

Dodajmo kako je ukupna pojedinačna cijena boravka u kampu 1.400 kuna po djetetu, pri čemu roditelji participiraju iznosom od 550 kuna, a ostatak od 850 kuna podmiruje se iz gradskog proračuna.

Grad Novigrad osigurao je i sredstva za financiranje triju asistenata za polaznike s posebnim potrebama.

VIŽINADA organizira ljetni kamp za djecu – Ispunite anketu

Nova pravila za prelazak granice i nošenje maski