in

Šire se vrtići u Istri: ŽBANDAJ dobio novi prostor za još jednu skupinu

Foto Grad Poreč - Nova skupina u vrtiću u Žbandaju

Gradonačelnik Loris Peršurić obišao je danas novouređene prostorije u područnom dječjem vrtiću Radost u Žbandaju, u kojem je nedavno uređen prostor za još jednu vrtićku skupinu. Novi vrtić u Žbandaju otvoren je prije nekoliko godina, a kako broj djece u Poreču konstantno raste, pa tako i potreba za prostorom, ovim su zahvatom uredske prostorije u Žbandaju pretvorene u prostorije za vrtićku skupinu. Prostorije se sastoje od prostora za boravak, sanitarnog čvora i garderobe.

Za ovu su priliku mali vrtićarci iz Žbandaja za gradonačelnika i pročelnicu Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesnu Kordić i voditeljicu Odsjeka u odjelu Nadiju Štifanić Dobrilović pripremili prigodni zabavni program i poklone, te je inauguracija novih prostora protekla u veseloj atmosferi. U prigodnoj svečanosti prisustvovala je i ravnateljica vrtića Radost Tereza Banić, a vrtićarci su gradonačelniku uručili i prigodni poklon – grb grada koji su sami napravili.

Područni vrtić u Žbandaju sada ima tri vrtićke i dvije jasličke skupine, a ovom su investicijom prošireni kapaciteti, budući da potreba za smještajem u jaslicama i vrtićima na području Poreča stalno raste. Stoga Grad Poreč radi na pripremama za izgradnju još nova dva dječja vrtića i jaslica na svom području i to u Novoj Vasi i Varvarima.

Poreč je grad s najvećim prirastom u među istarskim gradovima prema službenim podacima za prošlu godinu, a porast broja novorođenčadi bilježi svake godine. U proteklom razdoblju otvorena su tri nova vrtića s jaslicama, no zbog stalnog povećanja broja djece, stalno rastu nove potrebe.

– Upravo zato smo osigurali nove prostore u Marto klubu u Piniji, ali i uredili nove u nedavno dovršenoj obnovi Gornjeg vrtića. Dovršene su i nabave za izgradnju vrtića u Novoj Vasi i Varvarima za ukupno 300 djece, jer nam je prioritet za svu djecu osigurati jednake, kvalitetne uvjete i dovoljno mjesta u svim ustanovama, kako bi pomogli obiteljima i zadovoljili povećanu potrebu, kaže gradonačelnik Peršurić.

Foto Usluga Poreč

Usluga Poreč obnavlja sustave automatskog upravljanja parkiralištima

Photo by Егор Камелев za Unsplash - Ilustracija komarac

POREČ: Od ponedjeljka špricanje protiv komaraca