in

POREČ: Od ponedjeljka špricanje protiv komaraca

Photo by Егор Камелев za Unsplash - Ilustracija

Obavještavaju se građani da je na području Grada Poreča u planu adulticidni tretman suzbijanja komaraca (špricanje komaraca) ULV metodom, sukladno važećem Programu mjera zaštite pučanstva od zaraznih bolesti – dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija – na području Grada Poreča za 2023. godinu i Provedbenom planu.

Dana 09.10.2023. godine, i to u kasnim večernjim te noćnim satima, tretman će se obaviti na području mjesnih odbora Baderna, Žbandaj, Varvari, Červar Porat te dio prigradskih stancija uz naselje Poreč.

Dana 10.10.2023. godine u kasnim večernjim satima te noćnim satima, tretman će se provesti na području mjesnih odbora Fuškulin, Mugeba i Nova Vas, dok će se dana 11.10.2023. godine, također u kasnim večernjim te noćnim satima, tretman vršiti na području naselje Poreč – Parenzo, zajedno s dijelom mjesnog odbora Veli Maj (sjever naselja).

U slučaju neprikladnih vremenskih uvjeta za kvalitetnu provedbu mjera, tretman će se produžiti za odgovarajući broj dana do konačnog kompletiranja tretmana.
Insekticidna sredstva koje se koriste prilikom dezinsekcije neznatno su opasna po zdravlje ljudi i njihove okoline, a u samom okolišu ne zaostaju jer su biorazgradiva.
Svi tretmani provodit će se u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima te iz tog razloga upozoravamo građane sa respiratornim smetnjama da u navedeno vrijeme ostanu u zatvorenim prostorima.
Također, umoljavaju se svi pčelari te Udruga pčelara Nektar, da spreme pčele u košnice za vrijeme tretiranja komaraca.
Ujedno, mole se građani da u krugu svog stambenog prostora, okućnice ili vrta te na drugim lokacijama koje koriste (poljoprivredne površine i sl.), isprazne zaostalu vodu u kantama, bačvama, raznim posudama za cvijeće i sl.
Mjere će provoditi djelatnici poduzeća DEZINSEKCIJA d.o.o., Brajšina 13; p.p. 291, 51001 Rijeka, s kojima Grad Poreč – Parenzo ima sklopljen važeći Ugovor o Provođenju mjera obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije na području Grada Poreča – Parenzo u 2023. godini.
Za eventualne informacije glede dinamike provedbe, kontaktirati provoditelja mjera na slijedeće kontakte: Telefon:051 506-920, te e-mail: info@dezinsekcija.hr .

Foto Grad Poreč - Nova skupina u vrtiću u Žbandaju

Šire se vrtići u Istri: ŽBANDAJ dobio novi prostor za još jednu skupinu

Foto Općina Vrsar

VRSAR/FUNTANA – Vrtić Tići obilježio Dječji tjedan nizom zabavnih aktivnosti