in

TAR: Eva Barbara Janko i Raul Labinac najbolji na kvizu Krasna zemljo

Foto OŠ Tar-Vabriga

Svake godine u Osnovnoj školi Tar-Vabriga učiteljica povijesti Valentina Milohanić uključuje svoje učenike u istarski zavičajni kviz Krasna zemljo. Ove godine kviz je održan jedanaesti put zaredom, a učenici Eva Barbara Janko i Raul Labinac bili su izuzetno uspješni.

učenici osnovna škola tar najbolji kviz krasna zemljo

Eva Barbara Janko i Raul Labinac osvojili su 1. mjesto u kategoriji osnovnih škola. Dugo su se pripremali za kviz. Uz pomoć svoje učiteljice-mentorice Valentine Milohanić istraživali su zavičajnu kulturnu baštinu i stjecali znanja o zavičaju, osobito njegovoj kulturnoj i jezičnoj baštini (hrvatskoj i talijanskoj), povijesti i geografiji. Organizatori su pripremili odgovarajuće interaktivne digitalne edukativne sadržaje koji su bili dostupni online. Učenici su se bolje upoznali sa zavičajnom kulturnom baštinom i potrebom očuvanja baštine.

Početkom studenog Eva Barbara i Raul rješavali su digitalni test u sustavu Loomen. Sudjelovalo je 11 parova učenika iz osnovnih škola i 9 parova učenika iz srednjih škola s područja naše županije. Osim točnih odgovora na uspjeh je utjecala i brzina rješavanja testa.

Ovih su dana, napokon, Eva Barbara, Raul i učiteljica Valentina dobili pohvalnice, majice s logotipom i slatkiše, a uz to i društvenu igru „Čovječe, nauči se“.

Čestitamo još jednom na osvojenom 1. mjestu.

buzet advent 18-12-2021

Buzet: U subotu program “Advent na sjeveru”

Foto Facebook Đurđica Orepić triatlon ironman meksiko

Fantastičan uspjeh Porečanke: ĐURĐICA OREPIĆ prva na Ironmanovom svjetskom poretku nakon medalja u Španjolskoj i Meksiku