in

TAR: Medalja iz njemačkog jezika za Erika Paljara Počekaja na državnom natjecanju

Erik s mentoricom Tianom Orihovac Knezoci - Foto OŠ Tar-Vabriga

Nakon trodnevnog državnog natjecanja iz njemačkog jezika koje se ove godine održao u Sinju od 26. do 28.4.2023. ponovno je stigla medalja u OŠ Tar-Vabrigu.

Ove godine od 77 učenika koji su pristupili županijskoj razini natjecanja u kategorija I, lista B, pozvan je učenik Erik Paljar Počekaj koji je natjecanju pristupio kao peti kandidat po broju bodova. U pratnji učenika bila je i njegova mentorica Tiana Orihovac Knezoci.

Erik s mentoricom Tianom Orihovac Knezoci - Foto OŠ Tar-Vabriga
Erik s mentoricom Tianom Orihovac Knezoci – Foto OŠ Tar-Vabriga

Kako javljaju iz škole, nakon pisanja sastava i provjere pisanih vještina u jutarnjim satima, uslijedila je provjera razumijevanja slušanjem i čitanjem te usvojenosti jezika u kasnijem terminu istoga dana u kojima je Erik ostvario zavidan rezultat. Sljedeći dan sve je to potvrdio u usmenom dijelu ispita u kojem su se provjeravale govorne vještine i komunikacijski jezik u kojima je jednostavno briljirao i ostvario maksimalan broj bodova. Time je sa samo dva boda razlike od prvoplasirane učenice ostvario treće mjesto na listi i osvojio brončanu medalju! Bila je to borba u detaljima i finesama kakva zahtijeva maksimalnu koncentraciju i veliko znanje.

-Ispiti na takvoj razini zaista su iznimno zahtjevni i teški i samo poznavanje jezika nije dovoljno, već je potreban izniman trud i rad te velika pribranost i koncentracija da se takav ispit tako dobro riješi. Zato je ovaj uspjeh vrijedan svake pohvale! Čestitamo Eriku na velikom uspjehu i želimo mu još mnogo takvih u daljnjoj budućnosti, poručili su iz škole.

noćna prometna policija nesreća noć mrak mračna

ISTRA: U sitnim noćnim satima vozio s 2,23 promila. Dobio je veliku kaznu

Porečke ritmičarke na Gazela kupu u Puli gimnastičarke

Pregršt medalja za porečke gimnastičarke na međunarodnom Gazela kupu