in

TAR/KAŠTELIR: Mlada glazbena nada Samantha Ružić – Tek joj je 12, a već nastupa sa svojom autorskom pjesmom

Samantha Ružić - Foto Privatni album

Mlada glazbena nada iz Tara, Samantha Ružić, sudjelovala je na 24. izdanju „Malog velikog mikrofona“ s interpretacijom pjesme naše istarske dive Franke Batelić. Mlada i talentirana pjevačica učenica je 5. razreda Glazbene škole Poreč u kojoj napreduje uz svoje učitelje Matiju Poropata, Marijanu Gulić i Aleksandru Orbanić pored čega piše pjesme, ali i svira klavir.

Samantha Ružić - Foto Privatni album
Samantha Ružić – Foto Privatni album

Samantha Ružić, učenica 6. razreda OŠ Jože Šurana Višnjan – Područne škole Kaštelir već duže vrijeme piše literarne pjesme i na istarskom dijalektu koje recitira u raznim prigodama i priredbama.

Tako je primjerice prošle godine sudjelovala s jednom od glavnih uloga u mjuziklu na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva u Zagrebu s kojim su osvojili 1. mjesto.

Mladi istarski glazbeni biser za čije će se ime tek čuti i znati, premda ni danas nije nepoznato. Samantha je uz pozornicu vezana od djetinjstva kada je prepoznata kao neizbrušeni glazbeni talent.

Počela je s prvim pjevnim koracima na raspjevanoj Višnjanštini gdje je bila odmah prepoznata i nagrađena.

Bila je sudionica festivala Voci alegre i Malog velikog mikrofona u Buzetu, te je nedavno sa svojim pjevačkim sposobnostima nastupala u Motovunu, Buzetu, Taru i Novigradu.

Ove će godine mlada glazbena nada iz Tara na pozornicu donijeti dašak osvježenja s novom blagdanskom pjesmom „Točno u ponoć“ koju će po prvi put otpjevati kao autorica teksta i izvođačica na Adventu na sjeveru u Buzetu i Adventu u Poreču. Spot i pjesmu možete pogledati na poveznici https://youtu.be/zHBJLYqeSNw

Riječ ravnateljice Umjetničke glazbene škole u Poreču Sanjice Sare Radetić

-Ponosni smo što je Samantha Ružić uzorna učenica Umjetničke škole Poreč te paralelno pohađa dvije škole i razvija se i u glazbi i umjetnosti. Samantha ima puno kvaliteta, a posebno pohvaljujemo njezinu upornost, entuzijazam u učenju i stvaranju glazbe. Uvijek je nasmijana, raspoložena i željna istraživati glazbu te na taj način predstavlja pravu inspiraciju drugim učenicima i nama odraslima. Uvjereni smo da će njezin entuzijazam još rasti te da će nastaviti  napredovati i razvijati se kao glazbenica, a mi se radujemo podržavati je u daljnjem otkrivanju čarolije glazbe. Veseli nas svaki Samanthin napredak i od srca želimo još puno, puno radosti i uspjeha u stvaranju glazbe na našu veliku sreću i ponos, kazala je ravnateljica Umjetničke škole Poreč Sanjica Sara Radetić.

invalidi policija

Istarska policija za utorak najavila prometnu akciju s ciljem zaštite osoba s invaliditetom

VRSAR: Medalje za najmlađe stolnotenisače na zadnjem ovogodišnjem turniru