in

Istarska policija za utorak najavila prometnu akciju s ciljem zaštite osoba s invaliditetom

MUP ilustracija

Policija poziva vozače da budu savjesni sudionici u prometu, da ne koriste mjesta za parkiranje koja im nisu namijenjena i da ne zlorabe znak pristupačnosti  

Postaja prometne policije Pula  će sutra od 9 do 13 sati provesti prometnu akciju usmjerenu prema sigurnijem sudjelovanju osoba s invaliditetom u prometu. Akcija će se provesti u suradnji s predstavnicima Društva osoba s tjelesnim invaliditetom u Puli i djelatnicima Pula parkinga.

Tijekom akcije sankcionirati će se svi vozači nepropisno parkiranih vozila  na mjestima namijenjenim za parkiranje vozila kojima se koriste osobe s invaliditetom  na području Grada Pule, te da se spriječi zlouporaba znaka pristupačnosti.

Policija poziva vozače da vode računa o svojim sugrađanima s invaliditetom te da ne parkiraju na mjestima rezerviranima za parkiranje osoba s invaliditetom. Napominjemo kako je znak pristupačnosti valjan isključivo kada se vozilom prevozi osoba s invaliditetom na čije je ime izdan.

Specijalnim vozilom (tzv. pauk) uklonit će se nepropisno parkirana vozila na mjestima namijenjenim za parkiranje vozila kojima se koriste osobe s invaliditetom.

Policija poziva vozače da budu savjesni sudionici u prometu, da ne koriste mjesta za parkiranje koja im nisu namijenjena i da ne zlorabe znak pristupačnosti, objavila je istarska policija 18. prosinca 2023.

Foto Grad Poreč - Advent Poreč

ADVENT POREČ: Prekrasne žive jaslice. Upaljena i treća adventska svijeća

Samantha Ružić - Foto Privatni album

TAR/KAŠTELIR: Mlada glazbena nada Samantha Ružić – Tek joj je 12, a već nastupa sa svojom autorskom pjesmom