in

TAR: Projekt „Schreib mir eine Nachricht!“ okončan druženjem u Vrsaru

Foto OŠ Tar-Vabriga

 U ponedjeljak 20. lipnja 2022. učenici 7.b razreda OŠ Tar-Vabriga posjetili su svoje „online“ prijatelje iz OŠ Vladimira Nazora  u Vrsaru.  

  Naime, radi se o završnoj fazi projekta „ Schreib  mir eine Nachricht!“  – „Napiši mi poruku!“ kojeg su učiteljice njemačkog jezika Kristina Lijović iz OŠ Vladimira Nazora  i Tiana Orihovac Knezoci iz OŠ Tar-Vabriga provele sa svojim učenicima sedmih razreda.

      Projekt je započeo upoznavanjem učenika na platformi Teams. Učiteljice Kristina i Tiana uparile su  učenike koji su svoj prvi kontakt započeli na njemačkom jeziku. U višemjesečnoj komunikaciji koja se odvijala samo na njemačkom jeziku, učenici sedmih razreda obje škole upoznavali su se razmjenom informacija o svojim dnevnim rutinama, slobodnom vremenu, hobijima, kućnim ljubimcima, školi, praznicima, omiljenoj glazbi i mnogim drugim temama. Time su na zanimljiv način uvježbavali jezične vještine razumijevanja čitanjem i pisanje. Ono što su učenici jedva dočekali jest mjesec  lipanj i upoznavanje svojih „online“ prijatelja iz druge škole.

Tako su u završnoj fazi projekta učenici 7.b razreda naše škole posjetili svoje prijatelje u Vrsaru.  Vrsarski su učenici bili savršeni domaćini i pripremili nam štošta zanimljivog . Tako su nas vodili kroz grad i predstavili njegove znamenitosti na njemačkom jeziku, a sve je započelo ukusnom marendom i razgledavanjem njihove škole nakon čega se krenulo u obilazak grada. Voditelji obilaska, učenici Dino Maras i Lana Paulišić  pokazali su nam i ispričali o kamenolomu Montraker, vrsarskoj Marini, glazbenoj školi, gradskim vratima, trgu Degrassi, crkvi sv. Martina, kao i o vidikovcu i gradskoj plaži. Kroz šetnju se pronašlo vremena za sladoled, ali i za kupanje. Učenici su vrijeme na plaži osim za zabavu, iskoristili i za uvježbavanje govornih vještina njemačkog jezika sa svojim partnerom iz druge škole.

U ovom, sada već drugom po redu, međuškolskom projektu OŠ Vrsar i OŠ Tar-Vabriga, upoznali su nove prijatelje, družili se, podijelili sreću i ponovo se uvjerili kako njemački jezik uvijek otvara neka nova vrata.

djevojka alkohol čaša ilustracija

Izazvala nesreću pod utjecajem 2,45 promila – Udarila u stupiće, ozlijedila suvozačicu

Foto Tanja Kocijančić

Bogato kulturno ljeto u Poreču: Učilište organizira više od 30 koncerata, izložbi i projekcija