in

TAR: U virtualnoj biciklističkoj ligi učenici osvojili brojne medalje

Učenici Osnovne škole Tar-Vabriga postigli su izvrsne rezultate na Županijskoj virtualnoj biciklističkoj ligi koju organizira Školski sportski savez Istarske županije. Učiteljica razredne nastave Anamarija Kodnik Circota kao izvannastavnu aktivnost vodi i sportsku grupu trećih razreda.

-Uvijek se rado odazovemo svim natjecanjima koje organizira Školski sportski savez Istarske Županije. Stoga smo se i ove godine, u ovoj posebnoj epidemiološkoj situaciji kada se natjecanja ne mogu održati u uvjetima kao i inače, uključili u malo drugačiju biciklističku ligu, a to je virtualna biciklistička liga – slobodno bicikliranje, pojašnjava učiteljica.

Cilj utrke bio je da svaki od prijavljenih učenika pokuša odvoziti što više kilometara u odabranom danu u tjednu bez obzira na vrijeme – posebno u konkurenciji djevojčica i dječaka, po uzrasnim kategorijama.

Odvožene kilometre mjerili su preko zadanih biciklističkih aplikacija. Potrebno je bilo odvoziti kolo u zadanom periodu od ponedjeljka pa sve do nedjelje do 23:59 sati, te podatke poslati nakon toga učiteljici ili Školskom sportskom savezu.

Liga se održala u četiri kola, svakog tjedna odvijalo se jedno kolo od 15. ožujka do 12. travnja.

Učenici OŠ Tar Vabriga pod vodstvom učiteljice Kodnik Circota osvojili su vrlo zapažene rezultate. Kola su odvozili s učiteljicom ili sa svojim roditeljima.

U kategoriji trećih razreda dječaka David Košeto osvojio je prvo mjesto, drugi je Leni Miljanović, a treće mjesto osvojio je Rene Circota.

U kategoriji trećih razreda djevojčica osvojili smo 1. mjesto i to učenica Tessa Sloković.

-Učenici su se odlično zabavili, bavili se sportom i ujedno boravili na svježem zraku, zaključila je učiteljica.

IRENA provodi EU projekte vrijedne više od 7 milijuna kuna

Bez vode 22. travnja dio Poreča