in

TAR: Učenice izradile memory igru za Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije

Ekonomski fakultet u Osijeku organizirao je 3. Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije. Natjecanje je međunarodnog karaktera, a mogu sudjelovati učitelji i učenici osnovnih škola, srednjih škola i nastavnici i studenti visokoobrazovnih ustanova u Republici Hrvatskoj i izvan nje. Kreativna industrija je proizvodnja zaštićena autorskim pravima, koja obuhvaća projekte koji stvaraju materijalne i nematerijalne proizvode i usluge. Teme ovogodišnjeg natjecanja su glagoljica, put svile i mitologija.

Učiteljica povijesti u Osnovnoj školi Tar-Vabriga Valentina Milohanić odlučila je sudjelovati u ovom natjecanju i kao temu je odabrala slavensku mitologiju. Tri kreativne učenice 6.b razreda, kojima je učiteljica Valentina ujedno i razrednica, izradile su memory karte za didaktičku igru Bogosi o slavenskim božanstvima. Igru i karte učenice i učiteljica su same osmislile.

Sada vrijedne učenice Sara Jakovljević, Tena Pavković i Rea Biogradlija čine tim koji se naziva Bogosi. One će predstaviti svoje idejno rješenje na 3. Milenijskom natjecanju 2. prosinca.

Memory kartice Bogosi didaktička je igra kroz koju učenici mogu naučiti neka od važnijih slavenskih božanstva.

Učenicama i učiteljici želimo puno uspjeha na natjecanju!

katarina nemet foto ids

IDS u Saboru: Ukidanjem centara ruši se kvaliteta socijalne skrbi korisnicima

Chris Eckman buje

Koncert u Bujama: Američki glazbenik Chris Eckman nastupa s bendom u nedjelju i predstavlja najnoviji album