in

Koncert u Bujama: Američki glazbenik Chris Eckman nastupa s bendom u nedjelju i predstavlja najnoviji album

Foto POU Buje

CHRIS ECKMAN LIVE (USA / SLO) – Prava glazbena poslastica očekuje posjetitelje Buja, gdje će u nedjelju, 28. studenog, u 19 sati u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta nastupiti grupa Chrisa Eckmana.

Cijena ulaznice je 40 kuna a informacije i rezervacije moguće su putem e-maila: info@uciliste-buje.eu ili na telefon 052/773075.

U počecima svoje karijere Chris Eckman bio je dio legendarnog američkog benda The Walkabouts, jednog od prvih bendova koji su potpisali za kultni grunge label Sub Pop. U nedjelju 28. studenoga, u kino dvorani POU-a predstavit će svoj najnoviji album “Where the Spirit Rests”, objavljen ljetos za Glitterhouse Records.

Peti po redu samostalni album na kojem promišlja hirovitost ovih neobičnih vremena u pjesmama o gubitku, dezorijentiranosti, otkupljenju i potrazi za domom.

Chris Eckman dolazi u formi trija s pratećim bendom u sastavu Žiga Golob na kontrabasu i Blaž Celarec na bubnjevima.

“Where the Spirit Rests” je snimljen s malim ansamblom, a odlikuje ga široka zvučna tekstura koju čine gudači, dron analognih sintesajzera i ambijentalne gitare. Kao koproducent potpisan je britanski elektronički skladatelj Alastair McNeill (Roísín Murphy, Yila), a pridružuju mu se glazbenici Chuck Johnson na pedal steelu, avangardna violinistica Catherine Graindorge, zatim Chris Cacavas, klavijaturist bendova Dream Syndicate i Green on Red te drugi.

All Music Guide opisuje Eckmana kao jednog od „najpodcjenjenijih američkih kantautora koji je sposoban kratku priču prirediti u stihovima pjesme.” “Where the Spirit Rests” jedno je od njegovih najosobnijih izdanja dosad.

Zadnjih nekoliko godina Slovenija, preciznije Ljubljana, njegov je dom. Tu stvara, producira, ali se bavi i diskografijom (suvlasnik je renomirane diskografske kuće Glitterbeat Records, specijalizirane za world music izdanja).

Surađivao je s nizom glazbenika, a neki od njih su i Brian Eno, The Tindersticks, The Bambi Molesters, kao i članovi bendova R.E.M. i Nick Cave & The Bad Seeds. Trenutno je aktivan u bendovima The Strange (s Daliborom iz The Bambi Molesters i svim članovima My Buddy Moose), Dirtmusic (s Hugo Raceom iz The Bad Seedsa i Murat Ertelom iz Baba Zula), Distance, Light & Sky (s belgijskim glazbenicima Chantal Acda i Eric Thielemansom), kao i u slovenskim The Frictions.

VAŽNA NAPOMENA: UPUTE POSJETITELJIMA

Sukladno epidemiološkim uvjetima usuglašenim sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije u cilju sprječavanja širenja bolesti COVID-19, uzrokovane virusom SARS-CoV-2, koncertu može prisustvovati ograničen broj posjetitelja (60 osoba).

Ulaskom u kazalište obavezna je dezinfekcija ruku i dobrodošlo je održavanje fizičke distance stoga preporučamo raniji dolazak na događanje kako bi izbjegli stvaranje gužve.

Zbog epidemioloških mjera potrebna je rezervacija mjesta: Tel: 052/773 075

e-mail: info@uciliste-buje.eu

chriseckman.net
chriseckman.bandcamp.com/album/where-the-spirit-rests-2

Chris Eckman – Where the Spirit Rests (official video)

učenice osnovna škola tar

TAR: Učenice izradile memory igru za Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije

energetska obnova kuća

FZOEU: Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća. Osigurano 300 milijuna kuna