in

TAR: Učenici planinarili i uživali na Žbevnici

Foto Oš Tar-Vabriga

Šestaši OŠ Tar-Vabriga i ove su godine odlučili nastaviti s projektom „Sportom do zdravlja“ i krenuli su osvojiti svoj prvi vrh – Žbevnicu.

Foto Oš Tar-Vabriga
Foto Oš Tar-Vabriga

U četvrtak, 4. svibnja u ranim jutarnjim satima autobusom su stigli do mjesta Brest gdje su se iskrcali i s torbama punih namirnica krenuli do samog vrha Ćićarije. Put nije bio lagan i trajao je punih sat vremena uzbrdo. Na samom vrhu odlučili su napraviti pravi piknik i objedovati u društvu svojih vršnjaka. Podijelili su se u grupe te objedovali na proplancima Ćićarije. Najljepša i najbogatija piknik deka bila je nagrađena prikladnom nagradom.

Osim što su učenici uživali u prirodnim bogatstvima koje Istra pruža, naučili su što znači planinarenje, kako se ponašati u prirodi, na što treba paziti, koji ih biljni i životinjski svijet okružuje te kako izgleda uspjeh na kraju napornog puta. Dok su do samog vrha nekoliko puta htjeli odustati i pitali se „što je to njima trebalo?“ jednom kad su stigli na sam vrh i nakon što su objesili zastavu kao simbol osvajanja vrha, osmijeh i radost na njihovim licima te želja da ostanu duže od predviđenog govorio je više od tisuću riječi.

Foto Oš Tar-Vabriga
Foto Oš Tar-Vabriga

6.a/b Žbevnica 1014 m check/ostvareno!

-Sljedeće godine slijede novi izazovi koje im postavljaju njihovi razrednici Hrvoje Paić i Tiana Orihovac Knezoci. Vjerujemo da im biti dorasli! S njima u „supatnji“ pridružila se i učiteljica talijanskog jezika Marina Šimunić Kocijan, poručuju iz škole.

pojas auto mup policija

Istra: Danas, 10.5., prometna akcija. Policija najavila što će i gdje kontrolirati kod vozača

Foto Biciklistički klub Poreč

Porečki biciklisti na utrci Rab Island Hero – Matea Močibob izvrsna