in

TAR: Učenici posjetili ZEC u Kontiji, pješačili i sudjelovali na poučnim radionicama

Foto Osnovna škola Tar-Vabriga - Učenici u Kontiji

Nedavno su peti razredi Onovne škole Tar-Vabriga bili sa svojim razrednicima na terenskoj nastavi u šumi Kontija. Učenici su imali prilike razgledati samostan Svetog Mihovila i naučiti nešto zanimljivo o povijesti svojega zavičaja, odakle su otišli na poučno pješačenje kroz šumu Kontija kroz koju ih je provela Tea Štifanić koja je savjetnica za posjetiteljske centre i EU fondove. Zatim su stigli do konačnog odredišta – Znanstveno edukacijsko centra Kontija.

Foto Osnovna škola Tar-Vabriga - Učenici u Kontiji
Foto Osnovna škola Tar-Vabriga – Učenici u Kontiji

U samom  ZEC-u učenici su imali prilike vidjeti tehnologiju koju istraživači koriste za proučavanje prirode, prirodnih pojava, praćenje flore i faune šume, kao i onu koja služi za istraživanje podmorja u Limskom zaljevu. Nakon predavanja u ZEC-u učenici su sudjelovali na dvjema radionicama koje su za njih osmislile voditeljice udruge Žuti kišobran iz Pule.

Nakon radionica i edukativnog predavanja zaputili su se uz vodičkinju Teu na povratno pješačenje kako bi stigli do autobusa koji ih je vratio do škole. Učenici su bili puni dojmova i bogatiji za puno novih spoznaja.

FUNTANA/VRSAR: Galateice uspješne na Prvenstvu Hrvatske u ritmičkoj gimnastici

Foto Grad Poreč

Krenula obnova fasade Zavičajnog muzeja Poreštine