in

TAR: Učenici sami napravili originalne božićne jaslice

Foto OŠ Tar-Vabriga

Ove godine u OŠ Tar-Vabriga nije mogao doći Sveti Nikola, pa su učenici sami pripremili poklon za sve učitelje, učenike i djelatnike – pravi božićni ugođaj.

učenici sami izradili božićne jaslice
Foto OŠ Tar-Vabriga

U školi već par godina učenici imaju priliku pohađati izvannastavnu aktivnost Domaćinstvo. Uključen je lijepi broj učenika, a aktivnosti su različite. Ove godine vjeroučiteljica koja vodi aktivnosti predložila je da šivaju svoje, originalne figure za božićne jaslice. Učenici su oduševljeno pristali. Prikupljali su potreban materijal, a najveći dio dali su dobri donatori, poput trgovine zavjesa i pojedine krojačke radionice. U početku, učenici su sve šivali svojim rukama, no tada su uspjeli nabaviti mali šivaći stroj kojim su lakše i brže mogli šivati odjeću za lutke. Koristeći razne tehnike šivanja i vezenja učenici su početkom prosinca završili svoj mali projekt.

Na susretima grupe uvijek je veselo. Učenici predlažu svoje ideje i zaista imaju priliku izraziti se kreativno, a nerijetko neka djeca, prema potrebi rado ostaju duže od planiranog vremena. Učionica nakon aktivnosti bude u kreativnom neredu, no to je samo dodatna prilika da učenici sami nauče počistiti za sobom.

Posebna radost bila je pripremiti jaslice u holu škole. Uz božićne pjesme učenici su pomagali vjeroučiteljici osmisliti štalicu po uzoru na onu izvornu, betlehemsku, rezali zvjezdice za božićno nebo, slagali slamicu za štalicu…

-Žao nam je što nisu svi članovi skupine mogli zbog epidemioloških razloga sudjelovati u uređenju jaslica, ali će sigurno uživati u gledanju djela svojih ruku; lutaka koje se smiješe izvezenim osmjehom iz božićnih jaslica, poručili su iz škole.

odmorište mandalena marčana

TZ Marčana: Uređeno odmorište Mandalena

istarska zimska liga trčanja trkači pazin nedjelja 5-12-2021 trickeri

Četvrto kolo Istarske zimske lige u trčanju u Tupljaku