in

TAR: Volontiranje čini svijet boljim mjestom iz iskustva učenice Izabel Korlević

Foto Osnovna škola Tar Vabriga

Povodom Dana volontera, koji se obilježava u Osnovnoj školi Tar-Vabriga, učenici su imali priliku poslušati javni govor učenice 6.r. Izabel Korlević na temu volontiranja pod mentorstvom učiteljice Adele Deković. Izabel je i sama volontirala u azilu za pse “Snoppy”. Rekla nam je što je to volontiranje, što znači biti volonter i kako volonteri čine ovaj svijet ljepšim mjestom.
Predstavila nam je neke volonterske aktivnosti pod mentorstvom učitelja i učiteljica svoje škole kao što su posjet Domu umirovljenika – prigodni program i simbolično darivanje (učiteljica Ankica Tutiš); kumstvo – školovanje učenika iz Afrike H.G.L. u suradnji s Udrugom Kolajna ljubavi (učiteljica Ankica Tutiš); posjet i prikupljanje potrepština i financijskih priloga za Snoppy – azil za pse, Pula (suradnja s Udrugom za zaštitu životinja Pula, učiteljica Tiana Orihovac Knezoci); sudjelovanje u humanitarnoj akciji Društva invalida Poreč i volonterskim aktivnostima Crvenog križa (učiteljica Marta Rupenović).
Posebno je istaknula i izvannastavnu aktivnost Građanski odgoj koji tijekom cijele godine osmišljavaju i provode učenici pod vodstvom učiteljice Marine Dželalije Jakominić.

Izabel Korlević ovim zanimljivim javnim govorom pozdravila je i zahvalila i volonterima-učenicima i učiteljima Osnovne škole Tar-Vabriga koji se uvijek nesebično odazovu na volonterske aktivnosti.

“Volontiranje nam pomaže u stjecanju novih znanja, upoznavanju novih ljudi i zato volontirajmo,” istaknula je Isabel na kraju svog govora.

matej bičvić ian Ryšlavy

Porečani Matej Bičvić i Ian Ryšlavy osvajaju medalje u powerliftingu

Ilustracija - Foto Anderson W Rangel za Unsplash djed mraz božićnjak

NOVIGRAD: Djed Mraz dolazi u CMIK i razveselit će 400 mališana